4 mai 2024

Poliţia Dâmboviţa aduce întăriri în stradă!

accp5Acţiuni suplimentare pentru siguranţa comunităţii

Prevenirea faptelor antisociale și menținerea siguranței publice reprezintă priorităţi ale poliţiei dâmboviţene.

Astfel, 330 de polițiști de la rutieră, ordine publică, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, precum și din cadrul celorlalte structuri ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au acționat suplimentar în perioada 29 – 31 ianuarie a.c., pentru depistarea şi sancţionarea promptă a celor care comit fapte antisociale şi pentru siguranța traficului rutier.

Poliţiştii au efectuat 17 controale şi razii şi au instituit 19 filtre.

În urma acţiunilor, poliţiştii au constatat 17 infracţiuni, toate în flagrant delict şi au aplicat 608 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 121.710 de lei.

De comiterea infracţiunilor sunt bănuite 15 persoane, una dintre acestea fiind reţinută, iar alta arestată preventiv. A fost pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii şi a fost depistată o persoană urmărită.

Din totalul amenzilor aplicate, 84 au fost la Legea 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică şi 16 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Cele mai multe sancţiuni contravenţionale, 479, au fost aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere, dintre care 160 pentru încălcarea regimului legal de viteză şi 5 pentru consum de alcool.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 12 permise de conducere şi au retras 8 certificate de înmatriculare.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial