4 mai 2024
Poliţiştii NU se aşteptau să descopere ASTA! I-au făcut imediat dosar penal!

Poliţiştii NU se aşteptau să descopere ASTA! I-au făcut imediat dosar penal!

Poliţiştii au depistat la domiciliul unui bărbat cantitatea de 1275 de grame de mercur

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa- Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, au depistat la reşedinţa numitului I.S., din oraşul Găeşti, un recipient de sticlă conţinând cantitatea de 1275 de grame de mercur, pe care intenţiona să-l valorifice.

Pe numele acestuia, poliţiştii au întocmit dosar penal, urmând a se propune soluţie legală prin Parchet.

Poliţiştii au depistat la domiciliul unui bărbat din localitatea Ulieşti, un pistol de autoapărare cu gaze, deţinut ilegal

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti au identificat la domiciliul numitului C.T, din localitatea Ulieşti, un pistol de autoapărare cu gaze, pentru care acesta nu mai solicitase prelungirea vizei din anul 2003.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că pistolul cu gaze era înscris în permisul de armă, ultima viză fiind din data de 04 august 2003, dată de la care deţinătorul acestuia nu a mai solicitat prelungirea vizei şi nici nu a depus arma la un armurier, în termen de 10 zile de la expirarea acesteia.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. şi ped. de art. 140 din legea nr. 295/2004 R, arma în cauză fiind ridicată în vederea efectuării unei constatări tehnico-ştiinţifice balistice.

Prevenirea şi combaterea ilegalităţilor din domeniul panificaţiei, o prioritate pentru poliţiştii dâmboviţeni

În perioada 01 septembrie -22 octombrie a.c., poliţiştii au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor ce se comit în domeniul producerii, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie. Controalele efectuate au vizat atât producătorii precum şi cei care vând produsul finit către populaţie.

La acţiuni au participat 106 polițiști, dintre care 26 specializaţi în investigarea fraudelor, 43 de ordine publică şi 27 din cadrul structurilor de poliţie rutieră şi transporturi.

Controalele efectuate au vizat 223 de societăți comerciale, 97 de persoane fizice și peste 1100 de mijloace de transport.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 664 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 256.400 de lei.

Ca și măsură complementară, au fost ridicate în vederea confiscării produse cerealiere şi derivate, a căror valoare se ridică la peste 53.000 de lei.

Totodată, s-a dispus suspendarea activităţii unui agent economic care efectua operaţiuni de achiziţie şi comercializare de produse de panificaţie.

Pe numele a 32 de administratori ai unor societăţi comerciale, politiştii au întocmit acte peremergătoare cercetării penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală.

Valoarea prejudiciului estimat în dosarele penale se ridică la 1.395.173 de lei.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial