5 mai 2024
Poliţiştii dâmboviţeni NU MAI AU STARE! Au dat amenzi cu DUIUMUL!

Poliţiştii dâmboviţeni NU MAI AU STARE! Au dat amenzi cu DUIUMUL!

La acest sfârşit de săptămână,, poliţiştii rutieri dâmboviţeni au fost prezenţi în stradă, pentru prevenirea unor evenimente rutiere negativ. Doi conducători auto s-au ales cu dosare penale, după ce au condus sub influenţa băuturilor alcoolice

În ziua de 10 februarie a.c., pe DJ 702 B, în afara localităţii Măneşti, s-a produs un eveniment rutier în urma căruia o persoană a suferit vătămări corporale. B.F., în vârstă de 35 de ani, domiciliat în localitatea Cândeşti, în timp ce conducea un autobuz, nu a păstrat o distanţă de siguranţă faţă de autoturismul care îl preceda, condus de N.M., de 31 de ani, din comuna Tătărani, intrând în coliziune cu acesta. În urma coliziunii, şoferul autoturismului a suferit o vătămare corporală uşoară, fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţe Târgovişte, în vederea acordării de îngrijiri medicale, fără a fi necesară internarea sa.

• Lucrătorii de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei oraşului Pucioasa au procedat la sancţionarea contravenţională a numitului N.A., de 26 de ani, conducător auto al unui autotractor cu semiremorcă, care în cursul zilei de 10 februarie a.c., datorită faptului că nu avea montate pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante, a blocat intersecţia străzilor Unirii şi Nufărului din oraşul Pucioasa pentru circa o oră.

• În ziua de 10 februarie, lucrătorii din cadrul Secţiei nr.6 Poliţie Rurală Moreni , în timp ce executau serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier pe DN 720, au oprit pentru control un autoturism având numere provizorii expirate. Conducătorul auto, un tânăr de 22 de ani, s-a ales cu dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev.şi ped. de art.85, alin.1 din OUG 195/2002, republicată.

• În ziua de 12 februarie a.c., pe strada Aleea Sinaia, din municipiul Târgovişte a fost depistat numitul V.R., de 20 de ani, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Poliţiştii au procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. (OUG 195/2002, republicată).

• Lucrători din cadrul Poliţiei oraşului Găeşti l-au depistat în cursul zilei de 12 februarie a.c., pe numitul N.C., de 37 de ani, din comuna Răscăeţi, în timp ce conducea pe strada Unirii din oraş un autoturism, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Poliţiştii au procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest, rezultatul indicând valoarea de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele conducătorului auto, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. (OUG 195/2002, republicată).

• Având în vedere prognoza meteo emisă de către Administraţia Naţională de Meteorologie, conform căreia în perioada imediat următoare principalele fenomene meteorologice la nivel naţional, vor consta în intensificări ale vântului (viscol) şi căderi masive de zăpadă, generând dificultăţi în desfăşurarea traficului rutier, poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa vor avea o prezenţă activă în stradă şi vor acţiona în echipe mixte în diferite puncte pe toate drumurile naţionale şi judeţene, îndrumând conducătorii auto în trafic şi asigurând fluenţa traficului rutier.

În acest moment, pe drumurile naţionale şi judeţene, traficul se desfăşoară cu dificultate, în condiţii de iarnă, existând posibilitatea restricţionării temporare a acestora.

Aşadar, şoferii sunt sfătuiţi:

 să nu se deplaseze cu autovehiculele dacă nu este absolut necesar  să se informeze cu privire la starea carosabilului pe traseul pe care îl au de parcurs, iar dacă deplasarea nu este urgentă, este recomandată amânarea acesteia;  să-şi echipeze corespunzător autovehiculul cu anvelope de iarnă şi lanţuri antiderapante;  să păstreze în interiorul acestuia haine groase, pături şi alimente, telefonul mobil încărcat iar în rezervor să existe combustibil suficient . Recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, să respecte cu stricteţe indicaţiile poliţiştilor şi semnificaţia semnalizării temporare de interdicţie sau restricţionare a accesului pe respectivul sector de drum, dacă va fi cazul, să nu staţioneze pe arterele de circulaţie, să faciliteze accesul ambulanţelor sau a utilajelor care execută lucrări de deszăpezire în zonă şi să manifeste prudenţă pe toată durata deplasării. Totodată, poliţiştii recomandă pietonilor : să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului sau în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că traversarea se poate face în condiţii de siguranţă, ţinând cont de faptul că în condiţii de carosabil umed sau alunecos, spaţiul de frânare al autovehiculelor creşte simţitor!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial