2 mai 2024
Poliţia, în acţiune! ”Dâmboviţa în siguranţă”

Poliţia, în acţiune! ”Dâmboviţa în siguranţă”

Din analiza situaţiei operative pe primele 5 luni ale anului 2012, comparativ cu perioada similară a anului trecut, se constată o scădere a infracţiunilor judiciare cu 211, de la 5042 la 4831. Totodată, scăderi se constată şi pe palierul infracţiunilor contra persoanei, respectiv de la 2204 la 2019, respectiv -185.

Astfel, pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă civică şi asigurarea cadrului operaţional necesar diminuării fenomenului infracţional la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa s-a declanşat acţiunea ”Dâmboviţa în siguranţă”, un ansamblu de acţiuni preventiv-reactive, în sistem integrat, fiind angrenate efective de ordine publică, poliţie rutieră, investigare a fraudelor, investigaţii criminale, intervenţie rapidă.

Poliţiştii angrenaţi în dispozitivele constituite vor avea o prezenţă activă în stradă şi vor întreprinde măsuri specifice pentru asigurarea unui climat de siguranţă, cât şi pentru prevenirea infracţiunilor cu violenţă şi a furturilor, dar şi anticiparea eventualelor riscuri ce pot afecta climatul social în zona discotecilor, a barurilor, a locurilor de petrecere a timpului liber.

Poliţiştii rutieri dâmboviţeni îşi vor concentra activităţile pe linie de poliţie rutieră pe arterele de circulaţie unde se constată încălcări repetate ale normelor rutiere, sau există riscul producerii unor evenimente rutiere.

Acţiunea se va desfăşura în municipiile Târgovişte, Moreni, în oraşul Găeşti, în mai multe localităţi rurale, dar şi pe tronsoanele de drum naţional care tranzitează judeţul Dâmboviţa.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial