25 aprilie 2024
Poliţia Dâmboviţa şi-a trimis agenţii printre oameni! Vezi de ce

Poliţia Dâmboviţa şi-a trimis agenţii printre oameni! Vezi de ce

Campanie stradală pentru prevenirea furturilor de şi din autovehicule

Poliţiştii din cadrul structurilor de prevenire, în colaborare cu efective ale Poliţiei municipiului Târgovişte, au desfăşurat o campanie stradală pentru prevenirea şi combaterea furturilor de şi din auto, ocazie cu care au fost distribuite cetăţenilor 200 de flyere, conţinând recomandări preventive.

Pentru prevenirea şi combaterea unor astfel de evenimente, poliţiştii dâmboviţeni vă recomandă:

-parcaţi autoturismul în locuri special amenajate, iluminate, verificând sistemele de închidere; cuplaţi alarma şi verificaţi dacă roata de rezervă şi portbagajul sunt asigurate corespunzător;

– nu lăsaţi niciodată cheile în contact şi asiguraţi autoturismul chiar dacă lipsiţi din el doar pentru câteva minute; – nu lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii, obiecte de valoare (genţi, poşete, borsete, îmbrăcăminte, casetofoane auto, camere video, telefoane mobile etc.) întrucât acestea reprezenta tentaţii pentru hoţi;

– nu păstraţi în autovehicul acte de identitate, permis de conducere, documentele de înmatriculare a maşinii, documentele firmei, cărţi de credit, ordine de plată sau orice alte înscrisuri de valoare;

– închideţi complet geamurile când părăsiţi autoturismul;

– montaţi un sistem de alarmă antifurt; – nu vă adresaţi, pentru repararea maşinii, unor meseriaşi ocazionali necunoscuţi sau atelierelor neautorizate (se pot face mulaje după chei sau puteţi rămâne fără componente care funcţionau).

– nu lăsaţi niciodată cheile în contact; – nu împrumutaţi maşina decât persoanelor în care aveţi deplină încredere! – dacă aveţi o singură cheie pentru portiere, portbagaj şi rezervor, schimbaţi-le pe toate în cazul dispariţiei buşonului de la rezervor!

– supravegheaţi automobilul în perimetrul staţiilor de alimetare cu combustibil, pe timpul achitării comenzii, în condiţiile în care portierele sunt lăsate neasigurate, iar geamurile deschise. – inscripţionaţi numărul de înmatriculare al autoturismului pe obiecte uşor demontabile (casetofoane, baterii etc.). Acestea vor fi mai dificil de vândut second-hand;

– dacă auziţi un sistem de alarmă, nu treceţi nepăsător mai departe. Gândiţi-vă că ar putea fi autoturismul dvs!

– evitaţi transportul persoanelor „de ocazie”! – nu rămâneţi indiferenţi dacă observaţi persoane suspecte la alte autoturisme!

În cazul în care sunteţi victima unei infracţiuni de furt sau aveţi cunostinţe de comiterea unei asemenea fapte, sesizaţi POLIŢIA, la numărul de telefon 112, apel gratuit, pus la dispoziţia dumneavoastră.

La Centrul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Dâmboviţa, are loc lansarea Proiectului „ Atenţie ! E viaţa ta!”

În perioada noiembrie 2013- iunie 2014, la nivelul municipiului Târgovişte, se derulează Proiectul „ Atenţie ! E viaţa ta!” , ce are ca obiectiv prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile şi victimizării elevilor.

În cadrul acestui proiect, beneficiarii direcţi, respectiv elevii, vor fi informaţi cu privire la factorii favorizanţi, modalităţile şi consecinţele formelor de violenţă, manifestate în rândul acestora precum şi cele ale traficului de persoane.

O altă temă, parte integrantă a acestui proiect, vizează consecinţele utilizării necorespunzătoare a reţelei de internet.

Totodată, poliţiştii vor transmite mesaje cu caracter preventiv, în vederea pregătirii antiinfracţionale şi antivictimale a elevilor, prezentând o serie de măsuri ce trebuie adoptate pentru creşterea gradului de siguranţă.

Scopul Proiectului „ Atenţie ! E viaţa ta!” este de a transforma elevii în cetăţeni responsabili, conştienţi de consecinţele unui comportament sau anturaj delincvent.

La nivelul judeţului Dâmboviţa, în perioada februarie-iunie a.c., au fost înregistrate 3 accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 2 persoane, vătămarea corporală gravă a 1 persoane şi vătămarea corporală a 3 persoane, evenimentele rutiere având drept cauză nerespectarea regulilor de circulaţie privind trecerea la nivel cu calea ferată.

Pentru prevenirea unor astfel de evenimente rutiere, în baza unui protocol de colaborare, încheiat între Serviciul Rutier şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa, au fost montate panouri ilustrative, în 8 localităţi: Ciocăneşti, Viforâta, Nucet, Movila, Dâmbovicioara, Hagioaica, Meri, Nisipuri.

Obiectivul acestor activităţi este de a atrage atenţia participanţilor la trafic în ceea ce priveşte necesitatea respectării, cu stricteţe, a regulilor de circulaţie, referitoare la trecerea la nivel cu calea ferată.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial