3 mai 2024

PNL: “Recomandăm simpatizanților sau membrilor noștri să nu aducă în stradă revendicări politice pentru promovarea imaginii partidului, ci să susțină agenda străzii: Abrogarea OUG și Demisia Guvernului”

protestCOMUNICAT DE PRESĂ

Partidul Național Liberal folosește toate pârghiile legale pe care le are un partid de opoziție pentru a determina Guvernul Grindeanu să abroge Ordonanța de Urgență care legiferează furtul instituționalizat. OUG 13 privind Codul penal arată o acțiune premeditată de fracturare a Legii și de subminare a principiilor pe care se așează un stat democratic. Este un abuz săvâșit cu intenție, cu rea-credință și ticăloșie, care arată o mentalitate infracțională. Din păcate, nu există nicio garanție că actuala formulă de guvernământ nu va continua în același mod.

Sfidarea manifestată de Dragnea și acoliții săi față de revendicările străzii nu are precedent. Dragnea a intrat într-o logică politică extrem de periculoasă pentru România: el vs. toți ceilalți. Asta arată că este interesat exclusiv de cazul său, nu-l interesează nimic altceva, cu atât mai puțin interesul țării sau consecințele faptelor sale. Dragnea sfidează atât strada, cât și mesajele tuturor partenerilor internaționali ai României, instituțiile europene, reprezentanții sistemului judiciar în frunte cu CSM, organizații profesionale, asociații ale societății civile, BOR, etc.

PNL este solidar cu protestatarii, care au dat tuturor partidelor o lecție civică pe care suntem obligați să ne-o însușim cu toții. PNL nu va întreprinde niciun demers de politizare a manifestațiilor, pentru că obiectul manifestațiilor depășește sfera politică. Recomandăm simpatizanților sau membrilor noștri să nu aducă în stradă revendicări politice pentru promovarea imaginii partidului, ci să susțină agenda străzii: Abrogarea OUG și Demisia Guvernului.

 

04 februarie 2017Cezar Preda

Președintele Filiala PNL Dâmbovița

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial