26 octombrie 2021

Ploile au lăsat în urmă pagube importante, în mai multe localități din Dâmbovița

inundatiiComunicat de presă 

referitor la constituirea comisiilor privind constatarea și evaluarea pagubelor produse în urma fenomenelor hidrometeorologice periculoase în ultimele 7 zile

Având în vedere Ordinul nr. 459/78/2019 al ministrului apelor și pădurilor și al ministrului afacerilor interne pentru aprobarea Regulamentului privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene hidrometeorologice periculoase, Prefectul județului Dâmbovița a emis în ultimele 7 zile un număr de 8 ordine.

Constituirea comisiilor a fost aprobată, în urma solicitărilor primite de la comitetele locale pentru situații de urgență, pentru constatarea și evaluarea pagubelor produse la mai multe obiective pe raza comunelor: Nucet, Ludești, Moroeni, Uliești, Petrești, Pucheni, Moțăieni și Vârfuri.

Obiectivele afectate în urma fenomenelor hidrometeorologice periculoase (precipitații abundente) pentru care au fost solicitate comisiile  au fost : poduri, drumuri județene, drumuri comunale și alunecări de teren produse pe anumite străzi.

În urma deplasărilor în teren, comisiile formate din reprezentanți ai:  Instituției Prefectului-județul Dâmbovița, ISU “Basarab I” Dâmbovița, Consiliului Județean Dâmbovița,Inspectoratului de Stat în Construcții Dâmbovița, Sistemului de Gospodărire a Apelor Dâmbovița/Sistemului Hidrotehnic Independent Văcărești, precum și un reprezentant al UAT-ului, au întocmit note de constatare sau procese verbale, pe baza concluziilor stabilite de specialiști.

Activitatea de evaluare a acestor comisii, în baza solicitărilor de la unitățile administrativ-teritoriale, continuă și în următoarea perioadă urmând a se întocmi raportul de sinteză conform prevederilor (anexa 9) regulamentului menționat.

 

Biroul de presă

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial