1 decembrie 2022
Ploi însemnate cantitativ, în judeţul Dâmboviţa, până pe 2 iunie, la ora 10

Ploi însemnate cantitativ, în judeţul Dâmboviţa, până pe 2 iunie, la ora 10

Meteorologii au emis marți noi avertizări de ploi însemnate cantitativ, valabile până miercuri, la ora 10:00.

– Cod galben de ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică temporar accentuată – 01 iunie, ora 10:00 – 02 iunie, ora 10:00.

În intervalul menționat, în Dobrogea, în estul și nord-estul Munteniei și în jumătatea de sud a Moldovei va ploua însemnat cantitativ. În Oltenia, vestul Munteniei, cea mai mare parte a Transilvaniei, sudul Banatului, precum și în zonele de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și, izolat, grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…35 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

În cursul zilei de miercuri (2 iunie) în regiunile estice și sud-estice va continua să plouă în general moderat cantitativ, iar vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze de 45…55 km/h.

– Cod portocaliu de ploi abundente – 01 iunie, ora 10:00 – 02 iunie, ora 10:00, în Dobrogea și local în zona Carpaților Meridionali.

În județele Tulcea, Constanța și în zona de munte a județelor Brașov, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova va ploua abundent și se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat peste 70 l/mp.

În zona litorală și în bazinul vestic al Mării Negre temporar vântul va prezenta intensificări cu viteze de 55…70 km/h.

Sursa: Pro TV

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial