9 mai 2024

Plecaţi la drum? Ce vă sfătuiesc poliţiştii

acch1Sfaturi utile pentru călătorii în siguranță

Înainte de a pleca la drum, polițiștii vă recomandă să verificaţi starea tehnică a autoturismului și să vă asigurați că sistemul de iluminare, semnalizare și de încălzire-dezaburire funcționează eficient.

Informaţi-vă temeinic despre fenomenele meteo prognozate pentru traseele pe care urmează să le parcurgeți. Dacă se anunță ninsori abundente, amânați călătoria! Există riscul să rămâneţi înzăpeziţi.

Nu porniți la drum înainte de a îndepărta în întregime zăpada de pe autoturism. La frânare, zăpada lăsată necurățată pe plafon poate aluneca pe parbriz și vă poate bloca vizibilitatea.

Adaptați în permanență viteza la condițiile de drum. Echipați-vă autovehiculul cu anvelope de iarnă și dispozitive antideranpante!

Manifestați atenție sporită în zona trecerilor pentru pietoni, reduceți viteza și acordați prioritate de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea părții carosabile.

Pe porţiunile de drum acoperite cu zăpadă sau polei este indicat să nu viraţi şi să frânaţi în acelaşi timp! Evitaţi să acţionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece puteţi derapa foarte uşor! Folosiţi cu precădere frâna de motor!

Dacă în această perioadă alegeţi să călătoriţi cu trenul, vă recomandăm să vă asigurați corespunzător banii, bagajele sau alte valori atunci când vă aflaţi la ghişeele caselor de bilete ori în alte puncte aglomerate din gară, pentru a preveni furturile de bagaje şi din buzunare.

Priviţi întotdeauna în jurul dumneavoastră când scoateţi banii! Nu expuneţi bunurile de valoare pe care le aveţi asupra dumneavoastră şi observaţi reacţia persoanelor din jur când manipulaţi valori.

Nu lăsaţi servieta sau bagajele nesupravegheate, pe scaun, în compartiment, pe culoarul vagonului ori în sălile de aşteptare ale gărilor! Evitaţi să aţipiţi în tren ori în sălile de aşteptare, dacă nu sunteţi în compania altor persoane cunoscute!

Nu achiziţionaţi bunuri de la vânzătorii ambulanţi!

Nu încredinţaţi bunurile personale şi bagajele unor persoane necunoscute!

Dacă, în timpul călătoriei ori pe durata aşteptării în gări şi autogări, discutaţi cu persoane necunoscute nu le acordaţi detalii despre bunurile de valoare pe care le aveţi asupra dumneavoastră.

Nu consumaţi băuturi, cafea ori alte alimente oferite de alt pasager în timpul călătoriei! Acestea pot conţine substanţe stupefiante ce pot cauza somnolenţă ori stare de inconştienţă.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial