1 mai 2024
Pleacă Gică Popescu de la Chindia? “E POSIBIL ORICE!”

Pleacă Gică Popescu de la Chindia? “E POSIBIL ORICE!”

Prezent vineri la inaugurarea bazei sportive de la Hagioaica, Gică Popescu a vorbit pe larg despre Chindia Târgovişte, club unde deţine 25% din acţiuni şi unde ocupă funcţia de preşedinte de onoare. De fapt, fostul internaţional face şi desface totul la club, numeşte antrenori, preşedinţi, aduce jucători şi plăteşte salarii. Cu toate acestea, nu e exclus să se retragă de la Chindia peste două luni, în funcţie de rezultatul alegerilor din luna iunie.

„M-am implicat în acest proiect la insistenţele domnului Florin Popescu, iar dacă nu va mai fi preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, e posibil orice. Să ştiţi că m-am lăsat foarte greu convins să vin la Târgovişte, nu eu am insistat să ajung aici. Nici măcar nu am cunoştinţă cine va candida pentru funcţiile locale din partea altor partide, chiar vă rog să îmi spuneţi dumneavoastră. Aşteptam de multă vreme să îmi puneţi această întrebare, în opinia mea una normală, care trebuia pusă”, a sunat răspunsul lui Gică Popescu, interesant şi îngrijorător.

„Chiar și dacă o să câștige Florin Popescu, e posibil orice”

„De ce nu îi întrebaţi şi pe cei care pot câştiga alegerile locale în dauna PDL, dacă vor să lucreze cu Gică? Staţi liniştiţi, dacă pleacă Gică nu ia echipa cu el să o ducă acasă, la Calafat, ea va rămâne a Târgoviştei, la fel şi jucătorii”, ne-a abordat Sorin Lungu, vicepreşedintele Chindiei.

I-am transmis răspunsul oferit de Adrian Ţuţuianu, candidatul USL la funcţia de preşedinte al CJ Dâmboviţa, care s-a arătat interesat de o colaborare cu fostul căpitan al Barcelonei, dorind să parcurgă documentele care susţin acest proiect. Poate şi mai interesantă este poziţia preşedintelui executiv Mihai Neguţ, care a început să se ataşeze tot mai mult de Chindia şi de oraş.

„Eu sunt la Târgovişte datorită lui Gică, însă dacă îmi place proiectul nu trebuie să plec odată cu el. Am venit la Chindia să fac treabă şi nu am de gând să mă retrag dacă o va face Gică. Nici el nu a spus sigur că va pleca în cazul în care Florin Popescu va pierde alegerile, a zis doar că e posibil orice. Chiar şi dacă Florin iese din nou preşedinte la CJ Dâmboviţa, la fel e posibil orice”.

Neguţ spune că de când a preluat funcţia de preşedinte la Chindia i s-a oferit libertate de conducere, având în intenţii să construiască aici un club foarte puternic.

„La 1 iunie voi trage linie. O să analizez atunci activitatea fiecărui om din club, iar cine nu a performat, la revedere. Vreau ca din vară să reorganizez activitatea după alte standarde şi chiar am nevoie de colaboratori locali valoroşi. Pe mine nu mă interesează care sunt duşmăniile, orgoliile şi prieteniile de pe aici, mă interesează doar să fac o treabă bună şi să lucrez cu oameni competenţi”.

Altfel, Neguţ se va întâlni miercuri cu suporterii Chindiei, pe care vrea să îi cunoască şi să discute prieteneşte.

Baza Petrolul va fi închiriată de Chindia, urmează cea de la Nucet?

Conştient că echipele clubului nu dispun de terenuri pentru antrenament şi chiar pentru jocuri, Gică Popescu a vizitat mai multe baze sportive din judeţ, încercând să demareze noi colaborări.

„Am purtat mai multe discuţii cu reprezentanţii PETROM pentru a închiria baza sportivă Petrolul Târgovişte, apoi am mers şi la Nucet pentru a vorbi cu cei din conducerea liceului. Cu toate acestea, marea mea ambiţie rămâne construirea unui stadion nou la Târgovişte. Am avut un sentiment de invidie pozitivă când am inaugurat această bază sportivă de la Titu şi mi-aş dori mult să apară una şi la Târgovişte”.

Intenţiile pe termen lung ale celor care conduc destinele Chindiei sunt de a demara colaborări cu toate structurile sportive importante din judeţ, în ideea consolidării unei construcţii piramidale.

„Am mers împreună cu Gică să vizităm mai multe baze sportive din judeţ, discutând cu managerii de instituţii de învăţământ şi de cluburi. Ideal ar fi ca baza să plece de la copii şi juniori, iar Nucetul oferă posibilitatea dezvoltării pe acest segment de vârstă, să avem apoi o echipă în Liga a III-a, cum este cea de la Şotânga, una în Liga a II-a, să dea Domnul să fie Titu, de unde vârfurile să facă pasul către Chindia, în prima ligă”, ne-a dezvăluit Ţâcă Zamfir, şeful centrului de copii şi juniori.

Stoican rămâne, iar jucătorii nu vor fi arși la bani

Gică Popescu nu a uitat nici acum remiza neaşteptată cu Juventus Bucureşti, taxând fără menajamente jocul modest al Chindiei.

„Am maturitatea necesară să trec peste asemenea neplăceri, am depăşit de-a lungul vieţii momente mult mai dificile. M-a deranjat în schimb foarte mult maniera de abordare a jocului. Încă de la început am spus că nu voi pune accent pe rezultate, însă nu mi-a plăcut deloc faptul că oamenii au plecat dezamăgiţi de la stadion. Au venit să ne fie alături într-un număr destul de mare şi, în ciuda prestaţiei modeste şi a rezultatului neplăcut, au avut o atitudine impecabilă. Era normal ca la final să aibă o anumită răbufnire, s-a jucat slab”, a mai spus „Baciul”, care nu ia în calcul o schimbare pe banca tehnică.

„Un antrenor are nevoie de timp. Nu ai cum să te legi de antrenor după un aemenea meci, trebuia o altă motivaţie din partea jucătorilor”.

Întrebat dacă va pune în practică declaraţia lui Florin Popescu, de a bloca salariile fotbaliştilor până când vor arăta o altă atitudine, Gică nu a fost la fel de tranşant.

„La supărare se pot spune multe lucruri, dar nu cred că aceasta ar fi soluţia cea mai bună”.

Nici preşedintele executiv Mihai Neguţ nu ia în calcul varianta suspendării drepturilor financiare.

„Vine Paştele şi băieţii au nevoie de bani, trebuie să fim înţelegători, pentru că şi ei au fost cu noi la Sărbătorile de iarnă. Nu e creştineşte şi nici corect să procedăm aşa, tot ei ne-au bucurat cu alte ocazii şi tot ei o vor îndrepta”.

Gică nu renunță la școala de fotbal de la Craiova

După ce ANAF a pus sechestru pe mai multe bunuri ale Şcolii de Fotbal Gică Popescu pentru datorii neachitate la stat, preşedintele onorific al Chindiei ne-a transmis că a scos din buzunar 200.000 de euro pentru a rezolva această problemă.

„Cei de la şcoală nu mi-au transmis despre proporţiile acestei datorii şi am ajuns să plătesc acum penalităţi serioase. Vă daţi seama că nu puteam lăsa să se ajungă aici, dacă aş fi ştiut că lucrurile sunt aşa de grave. Am luat deja anumite măsuri, dar prefer să nu le fac publice”.

Managerul general al ŞFGP, Paul Răducan, a confirmat cele declarate de Popescu, bucuros că bunurile sechestrate de ANAF, printre care şi autocarul clubului, nu vor fi pierdute.

„Gică ştia de această întârziere de plată, dar nu cunoştea că datoria a luat asemenea proporţii. Am aşteptat şi noi să primim bani din altă parte, însă până la urmă a trebuit să lichidăm această problemă. Dacă am fi achitat datoria până pe 31 decembrie 2011, am fi scăpat de penalităţi, care oricum vor fi reduse la jumătate dacă plătim până pe 30 iunie 2012. Din vară va exista o uşoară reorganizare şi ne vom coordona mult mai bine, de vreme ce eu sunt de numai câteva luni şeful acestei şcoli. Mai mult, Gică ne-a promis o extindere a bazei materiale, astfel că vom beneficia de patru terenuri noi”.

Mai multe informaţii despre Şcoala de Fotbal Gică Popescu şi despre colaborarea cu Chindia Târgovişte puteţi citi în paginile sportive de mâine.

Costin Mihai | costin.mihai@artpress.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial