mar. dec. 24th, 2024

spj5„Avem în vedere pentru la anul, în cadrul proiectului european pe care îl avem în derulare, un proiect IT prin care să facem programări în Ambulatoriu doar în sistem electronic. Acum studiem, să vedem cum se adaptează acest sistem cetățeanului de rând, fără să-l punem în dificultate, însă implementarea acestui sistem ar însemna o scădere a timpului de așteptare și o optimizare a activității.

Pe de altă parte nu știm cum va primi nici partea medicală acest sistem pentru că va fi mult mai riguros… Dacă se implementează acest sistem se va vedea exact când cabinetul medicului este gol, se urmărește în timp real perioada de consultație, se va ști exact cât a stat, cine a stat și cât a muncit. Dar, este un pic dificil și pentru pacient, programarea se va putea face și online, dar și la niște dispozitive electronice cu touchscreen.

staf-spjTrebuie să ne adaptăm fiecărui pacient, ca să nu-l punem în didficultate pentru că s-ar putea să apară probleme ulterioare și nu am vrea totuși să ne lovim de două sisteme în paralel, unul normal și unul electronic, pentru că după aceea este egal cu zero… Teoretic, acest sistem ar putea fi implementat de la anul.

Sunt două spitale în țară care au un astfel de sistem, în zona Ardealului, și vrem să vedem cum merge întâi la ei… În ceea ce privește sistemul de urgență, aici nu avem ce să facem din cauza deficitului mare de medici specialiști. Vrem să atragem un medic cu competență medicină de urgență, în sistem de colaborare, de prestări servicii, suntem în tratative avansate, dar este încă prea puțin…

Oricât am controla, am organiza departamentul de urgență timpul de așteptare este în continuare îndelungat, mai ales pentru faptul că pacienții nu înțeleg, din păcate, noțiunea de urgență, pentru ei problema lor e cea mai importantă în momentul acela, dar pentru partea medicală nu prezintă urgență fiecare caz în parte”, a precizat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, dr.Claudiu Dumitrescu.