29 martie 2024
Pietrari – Incendiu în dormitor!

Pietrari – Incendiu în dormitor!

În ultimele 24 de ore echipajele de intervenţie din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate la următoarele evenimente:

• La ora 15:48, pompierii de la Garda Voineşti au intervenit în comuna Pietrari pentru stingerea unui incendiu izbucnit în dormitorul unei locuinţe. Din cercetările efectuate, se pare că un copil, lăsat nesupravegheat, s-a jucat cu chibriturile provocând incendiul. Au ars: articole textile (îmbrăcăminte) şi o canapea din dormitor;

• La ora 16:05, pompierii de la Garda Corneşti au intervenit în comuna Corneşti pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie, în care au ars cca.3000mp de vegetaţie uscată. • Echipajele SMURD din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au intervenit în această perioadă pentru a acorda ajutor medical de urgență la 21 solicitări.

Afecțiunile pentru care au fost solicitați paramedicii au fost: traumatisme din diverse cauze, hipertensiune arterială, cefalee, amețeli, vărsături, dureri lombare, renale şi abdominale. Pacienţii au fost transportaţi la spital pentru tratament de specialitate.

* * * Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa atenționează atât cetățenii, cât și instituțiile și operatorii economici asupra respectării prevederilor legislaţiei în vigoare, în care se stipulează foarte clar: „În perioadele de caniculă şi secetă prelungită arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă”.

Persoanele care nu respectă prevederile legale privind arderea miriştilor, resturilor vegetale şi a vegetaţiei uscate vor fi sancţionate contravenţional, conform legislaţiei în vigoare. Valoarea sancțiunii contravenționale este cuprinsă între 1000-2500 lei.

Cetăţeni, nu uitaţi!

Printr-un comportament preventiv, vă protejaţi viaţa şi bunurile materiale.

Compartiment Informare şi Relaţii Publice – I.S.U. „Basarab I” Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial