joi. sept. 19th, 2024

Descoperă programul Festivalului pe babelfest.ro

SÂMBĂTĂ 15 iunie #Babel#babelFAST

Avarul Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani, România

Ora 19:30, Casa de Cultură a Sindicatelor

Avarul este una din cele mai cunoscute piese de Molière, cu o poveste destul de complexă, dar cu atât mai spumoasă. Zgârcitul Harpagon este obsedat să-și păzească avuția, iar pentru asta face orice, neglijându-și copiii și prefăcându-se falit. Un complot deștept al celor din jur îl face să-și piardă bănetul, acceptând niște compromisuri pentru binele altora. Regizorul Mc Ranin a optat pentru o abordare în cheie aproape clovnescă, cu contururi îngroșate, a intrigii și relațiilor dintre personaje, într-un spectacol cu multă muzică și mișcare, folosind elemente de commedia dell’arte, de la costumație și machiaj la bastonade. Aceasta este prima sa colaborare cu Teatrul „Ion D. Sîrbu”. Montarea cu „Avarul” marchează și la Petroșani Anul Internațional Molière, la 400 de ani de la nașterea dramaturgului.

Amity of Triquetra

Performing Arts Studio Scotland Edinburgh College, Scoția

Ora 20:30, Piața Mihai Viteazul

Acest spectacol nou de teatru fizic explorează ideea de prietenie și conexiune. Inspirat de imaginea și istoria nodului celtic al iubirii, mișcarea și imaginile se bazează pe ideile puterii celor trei componente: trecut, prezent și viitor; trup, minte și suflet; și conceptul celtic de pământ, mare și cer. Interpreții dinamici își propun să ofere o ofrandă de pace și prietenie între culturi, limbi și distanțe.

Be a Statue

FUN TALK Art Productionr, Bahrain

Ora 16:00, Sala Studio a Teatrului 𝘛𝘰𝘯𝘺 𝘉𝘶𝘭𝘢𝘯𝘥𝘳𝘢

Stagnarea prin care omenirea trece adesea se reflectă în perioade de neglijență și episoade frecvente de introversiune, împletite cu sentimente de măreție, dar și de inferioritate. Acest lucru este simbolizat de o statuie izolată într-o sală de muzeu, uitată printre artefacte deteriorate într-un depozit. Când această statuie inertă prinde viață, își transformă împrejurimile, creând un nou spațiu din magazia neglijată. Absurdul cu care se confruntă statuia reflectă contradicțiile zilnice pe care le întâmpinăm: normalizarea răului ca realitate, ascunderea adevărului și a binelui ca fiind demodate, și, în cele din urmă, protestul împotriva acestor contradicții.

Manleehyang Saebyuk Theater Company, Coreea de Sud

Ora 17:30, Sala Mare a Teatrului 𝘛𝘰𝘯𝘺 𝘉𝘶𝘭𝘢𝘯𝘥𝘳𝘢

Această piesă este un amestec de costume coreene și occidentale, muzică (interpretată live pe scenă), personaje principale și ansamblu. Povestește despre morți și vii lucrând împreună pentru a întrupa o nouă formă de om pentru viitor. Suntem siguri că va prezenta o nouă formă de teatru coreean. Asistăm la conflictul și iubirea dintre familii. Tema familiei este una dintre cele mai importante în teatru, atât în Est cât și în Vest, deoarece noi, ca oameni, împărtășim multe dintre aceleași emoții. Povestea are loc într-un restaurant chinezesc și arată sfârșitul conflictului și recâștigarea armoniei în familie.