22 mai 2024
Peste 250 de poliţişti dâmboviţeni, DE VEGHE la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului

Peste 250 de poliţişti dâmboviţeni, DE VEGHE la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului

Peste 250 de poliţişti vor fi la datorie, pe timpul manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului (Sfânta Marie), pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică. Poliţiştii vor acţiona pentru prevenirea tuturor faptelor antisociale, precum şi pentru menţinerea fluenţei şi siguranţei traficului rutier.

În perioada premergătoare Sărbătoririi Adormirii Maicii Domnului şi pe timpul acesteia, pe lângă dispozitivul curent, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa va lua o serie de măsuri suplimentare pentru menţinerea climatului de ordine şi linişte publică, precum şi pentru asigurarea unei reacţii ferme şi a unei intervenţii rapide la solicitările cetăţenilor.

Poliţiştii au misiunea de asigurare a ordinii şi liniştii publice, de prevenire şi combatere a furturilor, vagabondajului, cerşetoriei, a comerţului ilegal, de asigurare a fluenţei circulaţiei pe traseele către mare şi munte, precum şi de a acţiona pentru preîntâmpinarea oricăror evenimente negative.

Astfel, peste 250 de poliţişti vor acţiona, în medie, zilnic, atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare asigurării unui climat public de ordine şi siguranţă, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în localităţile şi zonele unde se vor desfăşura manifestări religioase, culturale şi artistice inclusiv în aer liber cu participarea unui public numeros.

Din totalul poliţiştilor aflaţi la datorie în această perioadă, peste 190 sunt de la structurile de ordine publică, 40 de la rutieră, peste 10 de la investigaţii criminale, 7 de la investigarea fraudelor şi din cadrul structurile de arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Totodată, pentru prevenirea faptelor antisociale, zilnic, vor acţiona peste 110 patrule, 98 dintre acestea fiind auto, iar 11 pedestre. Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor vor desfăşura acţiuni de control în târgurile organizate în judeţ.

Pentru asigurarea fluenţei traficului rutier şi prevenirea evenimentelor rutiere, poliţiştii rutieri vor acţiona pe principalele tronsoane de drumuri naţionale şi judeţene, o atenţie deosebită fiind acordată arterelor ce converg către localităţile şi zonele unde se desfăşoară activităţi cultural-artistice, în aer liber, unde se va înregistra un aflux de persoane şi vehicule.

Poliţiştii dâmboviţeni vor fi sprijiniţi în activităţile ce le vor întreprinde şi de către luptători ai Serviciului de Intervenţie Rapidă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa.

În această perioadă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa va asigura, alături de structurile cu atribuţii în domeniu, măsurile de ordine la 4 manifestări publice de amploare (cu participarea a peste 8000 de persoane) ce urmează să aibă loc în localităţile Târgovişte, Coreneşti, Sălcioara şi Potlogi.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial