Dum. sept. 8th, 2024

ACCIDENT - BUZAUInspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa vă informează:

În primele două luni ale acestui an, poliţiştii rutieri au avut o prezenţă stradală activă, acţionând în permanenţă pentru prevenirea şi combaterea încălcării regulilor de circulaţie de către participanţii la trafic, urmărind în principal salvarea de vieţi.

Astfel, au fost organizate 308 acţiuni, dintre care 26 pentru depistarea conducătorilor auto care şofează sub influenţa alcoolului, 87 pe linie de viteză, 22 pentru sancţionarea şoferilor care nu acordă prioritate de trecere pietonilor, 11 pentru verificarea legalităţii transportului public de persoane şi 19 pe linia portului centurii de siguranţă sau a sistemelor de retenţie omologate.

Alte 38 de acţiuni au vizat indisciplina pietonală, iar 21 starea tehnică a vehiculelor.

În cadrul acţiunilor, poliţiştii au constatat 206 infracţiuni, dintre care 23 au fost conduceri fără permis şi 27 conduceri ale unor vehicule neînmatriculate.Totodată, 26 de persoane sunt cercetate pentru conducerea de autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii rutieri au aplicat 11.195 de amenzi, 4411 fiind pentru viteză excesivă, 1778 pentru neportul centurii de siguranţă şi al sistemelor de retenţie omologate, 215 pentru utilizarea telefonului mobil fără a avea activ dispozitivul „handsfree”, 151 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor sau vehiculelor.

De asemenea, poliţiştii au reţinut 461 de permise de conducere şi au retras 240 de certificate de înmatriculare şi 45 de seturi de plăcuţe de înmatriculare.