ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR DÂMBOVIȚENI, PENTRU UN PAȘTE ÎN SIGURANȚĂ
Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au fost la datorie, pe toată perioada minivacanței de Paște, pentru ca cetățenii să petreacă în liniște și siguranță sărbătoarea Învierii Domnului.
În perioada 06 – 09 aprilie a.c., peste 200 de poliţişti dâmbovițeni au acționat, zilnic, pe raza întregului județ, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate zilnic 86 de patrule și s-a acționat pentru prevenirea accidentelor de circulație cu 11 aparate radar.
Polițiștii au intervenit la 199 de evenimente, dintre care 154 au fost sesizate prin 112.
În urma activităților desfășurate în această perioadă, au fost constatate 112 infracţiuni și au fost aplicate 612 sancțiuni contravenționale, în valoare de 145.150 de lei.
Din totalul amenzilor, 194 au fost la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică și 410 pentru nerespectarea regulilor de circulație prevăzute de O.U.G. 195/2002.
Poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru creșterea siguranței în trafic, fiind
reținute 24 de permise de conducere, dintre care unul pentru consum de alcool, 6 pentru viteză excesivă şi 17 pentru alte abateri.
De asemenea, au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.
Surprins la volanul unui autoturism, deși consumase băuturi alcoolice
Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fieni au oprit pe DN71, pe raza localității Moțăieni, un autoturism condus de un bărbat din Pucioasa.
În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie cu o valoare peste limita legală de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice.
Pe numele lui, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”.
Vă reamintim ceea ce trebuia să știți:conducerea sub influența băuturilor alcoolice reprezintă una din cauzele principale ale agravării consecințelor accidentelor rutiere.
Aşadar, nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!
Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind pedeapsa prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.
De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.