18 septembrie 2021
Percheziţii la vânzătorii de “moarte albă”! Cui vindeau ecstasy şi cannabis!

Percheziţii la vânzătorii de “moarte albă”! Cui vindeau ecstasy şi cannabis!

drogLa data de 12.07.2017 procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor BULGĂREA DANIEL, CHIRICA ALEXANDRU CONSTANTIN, COMAN OCTAVIAN MIHAI, CONSTANTINESCU RADU STELIAN, COMĂNESCU CĂTĂLIN ANDREI, DOBRE BOGDAN-GORGE, ECHIM ȘTEFAN, FELEA CODRIN ALEXANDRU, GRIGORESCU ANDREI IOAN, LAZĂR ALIN, MARINOIU ȘERBAN VLĂDUȚ, MORARU VALENTIN, NEAGOE CĂTĂLIN GEORGIAN, NEGUT SORINEL GEORGE, RADULESCU MIHAI CRISTIAN, SANDU SEBASTIAN ANDREI, STANCIU IOAN VICTOR și SÎRGHIE DRAGOȘ, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc și de mare risc şi deținere de droguri de risc și de mare risc, pentru consumul propriu, fără drept.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că inculpaţii s-au aprovizionat cu cantități de droguri de risc (cannabis) precum și comprimate MDMA (ecstasy), de la surse de pe raza Municipiului București și a județului Dâmbovița, pe care le-au distribuit  către consumatori, inclusiv minori, aflați în Municipiul București, județul Dâmbovița și județul Prahova.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat că nucleul grupării acționa în special în zona municipiului Moreni, județul Dâmbovița, dealerii principali și secundari alimentând consumatori din zona Moreni și localități limitrofe din județele Dâmbovița și Prahova.

La data de 11.07.2017 procurorii  DIICOT – Serviciul Teritorial Ploieşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești au efectuat 54 de perchezitii pe raza municipiului București şi a  judeţelor Dambovita şi Prahova ocazie cu care  au fost ridicate diverse cantități de materie vegetală, 214 plante de cannabis, în diferite stadii de dezvoltare, cântare, dispozitive destinate mărunțirii (grindere), telefoane mobile  și suma de 22.000 lei.

Cu ocazia declanșării acțiunii în cauză au fost depistate un număr de peste 38 de persoane care aveau calitatea de dealeri și aproximativ 100 de persoane ce aveau calitatea de consumatori. Alte persoane s-au prezentat la sediul Serviciului Teritorial Ploiești ca urmare a citării acestora, fiind audiate în cauză 200 de persoane.

La data de 12.07.2017 Tribunalul Prahova a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile.

Faţă de alţi 12 inculpaţi, procurorii  DIICOT – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus măsura preventivă a controlului judiciar.

Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul polițiștilor din  cadrul structurilor de combatere organizată din București, Galați, Pitești, Brașov și al polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova.

De asemenea, la percheziții au participat și jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție “Vlad Țepeș” a Jandarmeriei și al  Grupării de Jandarmi Mobile “Matei Basarab” Ploiești.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial