2 mai 2024
Percheziţii la cămătari. Vizaţi, trei bărbaţi şi o femeie

Percheziţii la cămătari. Vizaţi, trei bărbaţi şi o femeie

Bănuiți de săvârșirea infracțiunii de camătă, arestați preventiv pentru 30 de zile

La data de 19 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea unui procuror de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Găești, au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară în comuna Costeștii din Vale, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de camătă.

În urma percheziției, polițiștii au indisponibilizat mai multe înscrisuri, telefoane, chei ale unor autoturisme, 27.000 de euro și 45.200 de lei.

Din investigațiile efectuate a reieșit faptul că, în perioada octombrie 2021 – mai 2022, bănuții ar fi remis sume de bani către mai multe persoane, percepând ulterior un procent cuprins între 5-30% ca și dobândă, fiind înregistrate cazuri și în care s-ar fi perceput dobândă 100%.

Față de persoanele bănuite, respectiv trei bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 19 și 45 de ani, fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

Totodată, pe parcursul zilei de ieri, cei în cauză au fost prezentați magistraților, pe numele acestora fiind emise mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul de nevinovăție.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial