27 aprilie 2024
Percheziţii într-o locuinţă din oraşul Titu

Percheziţii într-o locuinţă din oraşul Titu

Cercetat de polițiști într-un dosar penal întocmit pentru proxenetism, amenințare și încălcarea unui ordin de protecție

La data de 4 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște – Biroul Investigații Criminale, sprijiniți de luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în orașul Titu, la domiciliul unui bărbat de 28 de ani.

În urma descinderii, polițiștii au indisponibilizat mai multe bunuri și documente necesare pentru documentarea activității infracționale.

Din cercetările efectuate, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, s-a stabilit că, în perioada august 2022- decembrie 2023, pe fondul unei relații de concubinaj, bănuitul ar fi determinat o femeie de 21 de ani, să practice prostituția în mai multe orașe din țară, fiind obținute foloase patrimoniale în valoare de peste 120.000 de lei.

Totodată, în perioada 9-24 ianuarie a.c., bănuitul ar fi amenințat partea vătămată cu acte de violență, în mod repetat, pentru reluarea relației de concubinaj, iar, în perioada 9-30 ianuarie a.c., ar fi contactat telefonic victima și ar fi încălcat măsurile prevăzute de ordinul de protecție emis pentru o perioadă de 6 luni.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare, proxenetism și încălcarea ordinului de protecție de către o persoană împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție.

Pe parcursul acestei zile, bărbatul va fi prezentat magistraților pentru dispunerea unei măsuri preventive. În cauză, cercetările continuă sub supravegherea procurorului de caz.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

sursa: Poliţia Dâmboviţa

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial