20 aprilie 2024
Percheziţii în judeţul Dâmboviţa! Evaziune fiscală de 5.000.000 de lei, produs de firme din domeniul producţiei media!

Percheziţii în judeţul Dâmboviţa! Evaziune fiscală de 5.000.000 de lei, produs de firme din domeniul producţiei media!

politisti-inq-cornel-putanPoliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice al Poliţiei Capitalei fac, joi, opt percheziţii domiciliare şi la sediile unor firme din domeniul producţiei media într-un dosar de evaziune fiscală şi spălarea banilor cu un prejudiciu de 5.000.000 de lei.

„Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii au creat şi implementat circuite evazioniste, în cadrul cărora, prin folosirea mai multor societăti comerciale cu comportament de tip fantomă, s-au sustras de la plata obligaţiilor fiscale”, arată Poliţia Capitalei.

Mai exact, firmele respective, cu activitate în domeniul producţiei media, înregistrau facturi emise de firme fantomă pentru bunuri şi servicii inexistente pentru reducerea fictivă a profitului şi implicit a bazei de impozitare.

Prejudiciul total calculat de poliţiştii de la Serviciul de Investigarea Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Capitalei este de aproximativ 5.000.000 de lei.

La finalul celor opt percheziţii demarate, joi, în municipiul Bucureşti şi pe raza judeţelor Ilfov şi Dâmboviţa vor fi puse în executare nouă mandate de aducere, arată Poliţia Capitalei.

sursa – news.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial