11 mai 2024
Percheziţii de amploare la Cojasca. Primarul s-a trezit cu mascaţii la poartă

Percheziţii de amploare la Cojasca. Primarul s-a trezit cu mascaţii la poartă

Percheziţii de amploare la Cojasca, în judeţul Dâmboviţa.

Procurorii şi poliţiştii au descins dis-de-dimineaţă în sediul primăriei, dar şi în casa edilului-șef, suspectat că ar fi ajutat zeci de oameni să îşi facă vize de domiciliu în localitate. Miza, spun investigatorii, ar fi scorul pentru scrutinul de la sfârşitul acestei luni, când urmează să fie ales un nou consiliu local.

Primarul comunei Cojasca s-a trezit cu mascaţii la poartă, iar poliţiştii şi procurorii i-au verificat casa, apoi sediul primăriei. Căutau probe care să susţină acuzaţia potrivit căreia edilul-șef ar fi ajutat 67 de persoane să îşi facă mutaţie în comună.

Bogdan Dumitru, avocatul primarului comunei Cojasca: „Speţa este o autosesizare făcută de IPJ Dâmboviţa referitor la stabilirea domiciliului unor persoane pe raza comunei”.
Reporter: „Putem vorbi de turism electoral?”
Bogdan Dumitru: „Nu, sunt oameni care lucrează în străinătate, care efectiv au locuit aici, sunt oameni cunoscuţi”.
Reporter:„Și locuiesc efectiv aici?”
Bogdan Dumitru: „Locuiesc la muncă în străinătate, în Bucureşti, dar mai vin la părinţi”.

Anchetatorii susţin că primarul ar fi avut complici la serviciul de evidență a persoanelor. Mai multe funcţionare au fost luate la întrebări în legătură cu vizele de domiciliu emise în ultimul an.

Reporter: „De ce au venit poliţiştii?”
Andreea Radu, consilier al Serviciului Evidenţa Populaţiei Cojasca: „Să ridice documente pe care le-am eliberat pentru vize de domiciliu”.
Reporter: „Câte?”
Andreea Radu: „Vreo 400, de anul trecut”.

Reporter: „Știţi de ceva ilegal?”
Ghiorghița Grigore, șeful Serviciului Evidenţa Populaţiei Cojasca: „Nu, nu! Eu momentan sunt în concediu medical, de două luni jumătate, nu ştiu ce întrebaţi”.

La Cojasca se vor organiza alegeri parţiale după ce Consiliul Local a fost dizolvat, pe motiv că mai mulţi aleşi locali lipseau sistematic de la şedinţe.

sursa – Ştirile Pro TV

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial