25 aprilie 2024
Pentru că nu acceptă prelungirea contractului, Negoescu e la “cuţite” cu FCM Târgovişte!

Pentru că nu acceptă prelungirea contractului, Negoescu e la “cuţite” cu FCM Târgovişte!

„Mariajul” dintre Cosmin Negoescu și FCM Târgoviște a fost mai mereu unul cu năbădăi. Primele scântei au ieșit în urmă cu doi ani, când Negoescu nu s-a mai întors la Târgoviște după o acțiune a lotului național de juniori, poposind la malul mării, la școala de fotbal deținută de Gheorghe Hagi.

După o scurtă perioadă petrecută acolo, jucătorul a revenit la FCM, pentru care a devenit golgheter în sezonul 2009- 2010. În turul campionatului în curs am văzut un atacant mai degrabă epuizat, după ce a fost folosit atât la juniori republicani, cât și în Liga a-3-a, care nu și-a mai găsit ritmul, inspirația și pofta de gol. Folosit din ce în ce mai rar titular, Negoescu a intrat într-o eclipsă de formă, având o singură reușită până în prezent.

Judecat la AJF și nu la FRF (!)

Aflat la finalul perioadei de juniorat, Negoescu a refuzat să semneze prelungirea contractului cu FCM Târgoviște pe încă trei ani, așa cum specifică regulamentul. Revoltați, oficialii de la Șotânga au solicitat suspendarea jucătorului pentru o perioadă de doi ani, speța ajungând pe masa Comisiei pentru Statutul Jucătorului din cadrul… AJF Dâmbovița și nu la FRF.

“Clubul nostru are mai multe echipe și am hotărât să înregistrăm contractul lui Negoescu la AJF”, a venit precizarea organizatorului de competiții Severin Anghelinu, care este secretarul AJF Dâmbovița (!). La solicitarea fotbalistului, comisia prezidată de Haralambie Nedelcu a dispus amânarea cazului pentru data de 15 februarie. “Dacă nici acum nu se va prezenta jucătorul, îl vom judeca în lipsă. Am înțeles că la prima înfățișare a avut unele probleme, dar la a doua nu le mai înțelegem”, ne-a declarat secretarul CSJ, Costinel Neagu.

A fost dat jos din autocar

Cum jucătorul nu vrea să semneze prelungirea contractului, conducerea clubului a luat hotărârea să nu îi mai permită să se antreneze cu prima echipă. Înaintea deplasării la Izvorani, unde FCM a susținut un meci de pregătire cu Turris Turnu Măgurele, Negoescu a fost dat jos din autocar de delegatul Anghelinu.

“Patronul mi-a transmis să procedez astfel, iar eu m-am conformat celui care dă banii. Nu vrem să pregătim un jucător care din vară nu va mai fi al nostru, de vreme ce nu acceptă prelungirea contractului. Nici nu putem accepta condiția pusă de tatăl fotbalistului, care ne-a impus ca jucătorul să fie folosit titular preț de 90 de minute. În mod normal comisia ar fi trebuit să ne dea câștig de cauză pe loc, fără să mai amâne cazul. Oricum verdictul va fi același, suspendarea jucătorului pentru o perioadă de doi ani”, a completat Anghelinu.

Apărare cu avocați

Dacă așa stau lucrurile, este evident că șansele lui Negoescu sunt aproape nule doar că pe parcurs pot apărea elemente surpriză. “În locul nostru vor vorbi avocații. Tot ce pot să vă spun este că FCM Târgoviște a făcut multe greșeli la nivelul documentației și că nu a respectat ce e stipulat în regulament sau în contract. Plus că, dacă jucătorul este profesionist și evoluează la Liga a-3-a, nu înțelegem pentru ce este judecat la AJF?

Să nu se creadă că din cauza banilor nu am acceptat prelungirea contractului, însă orice fotbalist are niște drepturi și trebuie respectate, nu se mai poate așa! Iar chestia cu solicitarea mea ca băiatul să joace titular este o glumă, nu știu ce să mai inventeze pentru a ne forța mâna să semnăm. Oricum l-au «pus bine» pe băiat, dacă anul trecut a fost golgheterul echipei, acum au ajuns să îl umilească, dându-l jos din autocar”, ne-a mărturisit tatăl jucătorului.

Costin MIHAI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial