17 octombrie 2021
Pe 31 iulie și 1 august are loc cea de-a 5-a ediție a Haidook Summer Fest, la Runcu

Pe 31 iulie și 1 august are loc cea de-a 5-a ediție a Haidook Summer Fest, la Runcu

Haidook 2021 se organizează pentru Micul Haidook

La finalul acestei săptămâni, pe 31 iulie și 1 august are loc cea de-a 5-a ediție a Haidook Summer Fest, un eveniment cu și despre cai, care se adresează întregii familii. În centru acestei ediții se află copilul, Micul Haidook, cel care are nevoie să învețe de la haiducii mari arta de a trăi liber, în compania cailor și în apropierea pădurii. Activitățile au fost astfel concepute încât copii și părinții să aibă acces și să interacționeze cu caii, dar și cu invitații speciali ai acestei ediții. Haidook Summer Fest se va desfășura în locul deja cunoscut, ”Vârf la In”, comuna Runcu, județul Dâmbovița. Organizatorii din acest an sunt Primăria comunei Runcu și Consiliu Local Runcu, cu sprijinul Asociației Ride Wild Carpathia și al Federației Române de Turism Ecvestru.

”Ne-a fost dor să organizăm o nouă ediție Haidook, așa că anul acesta ne întâlnim să îi arătăm Micului Haidook ce înseamnă să fii liber, să te bucuri de cai, de natură și de cei dragi. Este o ediție pentru întreaga familie, care celebrează faptul că indiferent de condiții avem puterea să mergem mai departe, mai înțelepți. Haidook 2021 este un eveniment de două zile care ne impune o serie de reguli de siguranță, dar cel mai important lucru este că ne putem întâlni și ne putem bucura de prieteni, familie și cai”, afirmă Ionuț Popescu, reprezentant al Asociației Ride Wild Carpathia.

Invitatul special al acestei ediții este cunoscutul actor Denis Ștefan. Mare iubitor de cai și prieten al evenimentului, Denis va face, în premieră la Haidook, sesiuni de deburaj – pregătire a cailor tineri pentru călărie și/sau tracțiune. Pentru a face aceste demonstrații de îmblânzire a cailor tineri, Denis a cerut ajutorul comunității, pentru a-i pune la dispoziție cel puțin un cal pe care nu s-a pus șaua și încă neînvățat cu hamul.

”Pentru a pune șaua pe un cal tânăr am nevoie de un murg de 3 – 5 ani de acolo, din comunitate. Chiar sunt curios ce căluț nărăvaș îmi vor aduce localnicii, pentru că eu voi vedea calul chiar la fața locului. Dincolo de provocarea pe care le-am lansat-o celor din comunitatea Runcu, mă bucur foarte tare că Haidook se întâmplă în acest an. Mi-a fost dor să arăt oamenilor, dar mai ales celor mai mici dintre noi, puterea și măreția cailor”, spune Denis Ștefan.

Haidook 2021 păstrează tradițiile bune din anii precedenți și pe lângă demonstrațiile cu cai, organizatorii au pregătit concursuri pentru micii haiduci, ateliere de olărit și pielărie, colțul cu bunătăți și o mulțime de baloți de paie pentru relaxare. Noutatea din acest an o reprezintă provocările pentru pentru părinți: cei mai curajoși tați vor participa la tot felul de întreceri și pentru că delicatețea presupune și curaj, cele mai curajoase mame vor împleti codițe Blondelor de la Potcoava.

Despre Comuna Runcu
Runcu se află pe valea Ialomicioarei apusene, la poalele munţilor Leaota şi Bucegi, la doar 36 km de municipiul Târgoviște şi 44 km de Sinaia. Comuna Runcu, este a doua ca întindere din judeţul Dâmboviţa, cu o suprafaţă de 7.915 ha. întinse de-a lungul Ialomicioarei apusene, afluent al Ialomiţei, de o parte şi de alta, până aproape de muntele Orlea. Satul Runcu este atestat documentar în anul 1564 când locuitorii lui făceau comerț cu brașovenii.

Despre Asociația Ride Wild Carpathia
Asociația Ride Wild Carpathia s-a nascut din dorinta de a promova frumusețile României așa cum se văd ele din șaua calului. Iubim caii și facem tot ce ne stă în putință să promovăm turismul ecvestru și să ne asigurăm că bunăstarea cailor este respectată și protejată. Atât caii, cât și toți cei care călăresc, conduc sau lucrează cu cai au nevoie să își desfășoare activitatea în siguranță, în mod plăcut și cu cea mai înaltă competență profesională.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial