6 mai 2024

PDL-iştii dâmboviţeni s-au înfuriat! “Oamenii să înțeleagă că vor plăti bunăstarea baronilor și a clientelei politice”

www.mariusbuga.ro_images_pdlSinteza conferinţei de presă din 26 martie

      Principalele declaraţii ale purtătorului de cuvânt al PDL Dâmbovița, Claudiu Dumitrescu, în cadrul conferinţei de presă din data de 1 aprilie 2014:

  • Este ziua păcălelilor dar introducerea accizei pe combustibili de către Ponta și Antonescu nu este deloc păcăleală, deși am fi vrut să fie.

  • Astăzi devine clar, după doi ani de la preluarea puterii de către Victor Ponta și ai lui, că cea mai mare păcăleală sunt, de fapt, chiar Guvernele conduse de el. Sunt Guverne bazate pe minciuni sfruntate, pe promisiuni nerealizate.

  • Și Organizația PDL Dâmbovița a demarat astăzi o campanie de informare a românilor asupra consecințelor aplicării accizei pe benzină și motorină – De la 1 aprilie, Ponta și Antonescu te lovesc în plin!.

  • PDL le transmite tuturor românilor că scumpirea benzinei și motorinei de astăzi este decisă în Guvernul USL, din care făcea parte și PNL-ul cu Crin Antonescu președinte. Suntem îndreptățiți, prin urmare, să spunem că acciza nouă pe combustibil, care va genera scumpiri în lanț, este taxa Ponta-Antonescu.

  • Ponta și Antonescu ne lovesc azi în plin! În plinul de benzină și motorină care costă cu 30 de lei mai mult, în toate alimentele, în transport, în rechizitele copiilor. Creșterile de preț în lanț sunt motivate de faptul că prețul de transport al mărfurilor crește, prețul de producție al mărfurilor crește.

  • PDL consideră neîntemeiată introducerea taxei pe combustibili Ponta-Antonescu și a depus în Parlament o inițiativă legislativă pentru abrogarea ei.

  • Guvernul Ponta nici măcar nu este în stare să explice ce face cu banii în plus smulși din buzunarele tuturor, că au mașini personale sau nu. Victor Ponta și ministrul său de finanțe s-au încurcat în minciuni săptămâna trecută. Victor Ponta ne spunea că banii se duc în autostrăzi, Ioana Petrescu că se duc în plata de pensii și salarii. PDL vă spune adevărul: banii se duc la baronii locali și prietenii lor oameni de afaceri pentru a unge primari să aducă voturi și a asigura finanțarea campaniilor electorale ale PSD din acest an.

  • Românii ajung, în acest an, să aibă benzină și motorină mai scumpe ca în Germania sau Austria dar continuă să câștige salarii românești.

Principalele declaraţii ale președintelui Organizației de Tineret a PDL Dâmbovița, Vlad Drugă, în cadrul conferinţei de presă din data de 1 aprilie 2014:

  • În cursul zilei de astăzi, peste 70 de tineri din Organizația de Tineret a PDL Dâmbovița organizează, în toate orașele județului, un protest inedit.

  • În zonele aglomerate, în apropierea centrelor comerciale mari, împărțim fluturași, prin care îi informăm pe dâmbovițeni despre măsura aberantă a Guvernului USL, de a aplica această taxă inutilă pe litrul de carburant.

  • Vrem, astfel, să atragem atenția opiniei publice, din stradă,  asupra incompetenței și ipocriziei acestui guvern condus de Victor Ponta.

  • Noi, tinerii, avem obligația să ne implicăm pentru o viață mai bună, pentru o administrație transparentă și pentru șansa de a trăi și de a munci într-o societate normală.

  • Iată că, de câteva luni, membrii Cabinetului Ponta se tot încurcă în declarații vizavi de această taxă: ba că se vor construi autostrăzi, ba că se plătesc pensii și salarii.

  • Toate acestea sunt minciuni! Banii se vor duce la ministerul lui Dragnea, de unde vor fi repartizați baronilor locali!

  • Și dâmbovițenii trebuie să știe că vor plăti câțiva zeci de lei în plus, în fiecare lună, din cauza acestei taxe și că acești bani nu se vor întoarce în bunăstarea lor. Noi suntem mult mai afectați decât oamenii din alte județe, pentru că venitul nostru mediu era deja cu peste 300 de lei mai mic!

  • Banii de pe acciza de la carburant nu vor crea locurile de muncă de care tinerii au nevoie.

  • Se știe faptul că tinerii sunt cei mai afectați de șomaj. La nivel național, rata șomajului în rândul persoanelor cu vârsta până la 24 de ani, se apropie de 23%, iar în județul Dâmbovița – de 30%.

  • Cred că Guvernul, în loc să se gândească să pună noi taxe și impozite împovărătoare, ar trebui să gândească programe pentru stimularea ocupării forței de muncă și la îmbunătățirea sistemului de educație, care trebuie corelat cu piața muncii.

  • Noi sperăm ca mesajul pe care îl vom transmite astăzi, prin intermediul tinerilor, în mod democratic, să conștientizeze opinia publică, să o sensibilizeze, iar oamenii să înțeleagă faptul că vor plăti bunăstarea baronilor și a clientelei politice prin prețuri la nivelul Germaniei sau Austriei, pentru carburant, dar și pentru toate bunurile și serviciile.

Departamentul de Comunicare al PDL Dâmbovița

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial