28 aprilie 2024
Patrulele de poliţie, permanent în zona şcolilor!

Patrulele de poliţie, permanent în zona şcolilor!

În vederea îmbunătăţirii climatului de siguranţă în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, poliţia dâmboviţeană va lua toate măsurile specifice, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural, în ziua deschiderii noului an şcolar având o prezenţă activă, pentru ca elevii să fie instruiţi cu privire la respectarea regulamentului intern şi a legislaţiei în vigoare.

În acest sens, fiecare unitate de învăţământ aflată în responsabilitate va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei, patrulele de poliţie fiind prezente permanent în zona şcolilor. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, la fiecare şcoală vor fi afişate datele de contact ale poliţistului de proximitate astfel încât, în cazul oricărui eveniment, acesta să fie cunoscut de elevi şi contactat în cel mai scurt timp.

Lucrătorii Poliţiei Rutiere vor fi prezenţi, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor. De asemenea, poliţiştii de siguranţă publică vor avea o prezenţă activă în teren, asigurându-se astfel supravegherea în permanenţă a traseelor de deplasare a elevilor.

Vor continua activităţile de identificare şi control al tuturor unităţilor economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor, conform H.G. nr. 128/1994 privind unele măsuri pentru asigurarea condiţiilor de dezvoltare fizică şi morală a elevilor şi studenţilor.

Totodată, în vederea reducerii riscului de implicare a elevilor în accidente rutiere, poliţiştii rutieri vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire/defluire a elevilor.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial