20 aprilie 2024

Patroni amendaţi pentru că foloseau munca la negru şi nu îşi plăteau muncitorii nici cu salariul minim

varf4COMUNICAT DE PRESĂ

ACTIVITATE FEBRUARIE 2019

În cursul lunii februarie 2019 inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Dâmbovița au desfășurat acțiuni de control prin care s-a urmărit verificarea respectării legislației muncii în domeniile relațiilor de muncă, respectiv securității şi sănătății în muncă.

În domeniul relațiilor de muncă au fost efectuate 137 controale în urma cărora 13 angajatori au fost sancționați cu avertismente și amenzi contravenționale în valoare de 71.000 lei pentru următoarele neconformități: munca nedeclarată, negarantarea în plată a salariului minim brut pe țară, lipsa evidenței orelor prestate de salariați, refuzul angajatorului de a înregistra demisia salariatului, nerespectarea termenelor de transmitere a Registrului de evidență a salariaților (Revisal) la inspectoratul teritorial de muncă.

În ceea ce privește munca nedeclarată, au fost identificate 13 persoane muncind fără încheierea contractelor individuale de muncă în domeniile: comerț, panificație, coafură și alte activități de înfrumusețare, activități poștale și curierat.

Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă a avut ca rezultate: 74 controale efectuate, 148 neconformități constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 60 angajatori sancționați, 153 sancțiuni contravenționale.

Inspector şef

Marius Lixandru

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial