24 aprilie 2024
Pasarela de la Găeşti, proaspăt renovată, este din nou plină de gropi şi denivelări! De ce îşi bate joc CNAIR de mii de şoferi, plătitori de taxe şi impozite?

Pasarela de la Găeşti, proaspăt renovată, este din nou plină de gropi şi denivelări! De ce îşi bate joc CNAIR de mii de şoferi, plătitori de taxe şi impozite?

Dacă n-ar fi de plâns, ar fi de râs! Carosabilul proaspăt turnat pe pasarela abia dată în folosință arată ca valurile Dunării înainte de secetă, plin de gropi și de denivelări. Deși reprezentanții CNAIR au făcut constatarea încă din 19 iulie, la solicitarea primarului, nici acum nu au început reparațiile.

Constructorului i s-a prelungit termenul de execuție de cel puțin 3 ori, iar din 23 septembrie 2020 și pana pe 21 aprilie 2022, traficul în Găești și în întreaga zonă a fost un calvar, cu străzi locale distruse și așteptat zeci de minute în coloană.

Asfaltul a fost turnat pe 27 octombrie 2021, însă calitatea lui este, iată, cel puțin îndoielnică, întrucât nu a fost luat în calcul traficul greu și masiv de pe această rută, precum și canicula cu care ne confruntăm de ani buni deja. Rabatul la calitatea materialelor s-a văzut imediat și suntem curioși cum justifică batjocura dirigintele de șantier și cei care au semnat recepția.

Nu de alta, dar este inadmisibil ca o lucrare dată în folosință după atâta amar de timp să se strice în primele săptămâni de exploatare. Într-o țară civilizată, responsabilii de la Drumuri Naționale, cei care au gestionat investiția, ar fi trebuit să iasă cu scuze publice, cu ceva demiteri sau demisii și să rezolve problema cât mai urgent și fără disconfort suplimentar pentru participanții la trafic. Nu e însă și cazul nostru.

Așa cum menționam mai sus, cei de la Drumuri au făcut o constatare pe 19 iulie, iar astăzi suntem in 8 august și încă nu s-a remediat rușinea.

Solicităm public ca lucrările de reparații care se impun pe pasarela de pe DN61, la câteva săptămâni de la darea în folosință, să se execute noaptea, atunci când traficul este redus. Nu de alta, dar ar fi o nesimțire prea mare chiar și pentru autoritățile din Românica să blocheze iar ruta.

sursa – Cronica de Găeşti

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial