2 mai 2024
Parlamentarii Claudia Gilia și Adrian Țuțuianu, lucrări în comisia pentru legile Justiției

Parlamentarii Claudia Gilia și Adrian Țuțuianu, lucrări în comisia pentru legile Justiției

gilia-tutu„În cadrul plenului şedinţei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului s-a aprobat o hotărâre privind înfiinţarea unei Comisii speciale comune a celor două Camere privind sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei.

Din această Comisie fac parte 23 de membrii care sunt jurişti şi, ca o menţiune specială, din această Comisie vor face parte doi parlamentari din judeţul Dâmboviţa, senatorul Adrian Ţuţuianu, preşedintele Organizaţiei şi, subsemnata, deputat Claudia Gilia.

Această Comisie are la dispoziţie un termen de 150 de zile în care va elabora propuneri legislative privind punerea de acord a modificărilor intervenite în ceea ce priveşte Codul Civil, Codul Penal, Codul de Procedură Civilă şi Codul de Procedură Penală, după data adoptării lor şi până în prezent, precum şi modificarea prevederilor legale constatate ca fiind neconstituţionale şi punerea lor în acord cu deciziile Curţii Constituţionale, cu rapoartele Comisiei de la Veneţia, cu rapoartele Comisiei Greco.

Este cu adevărat necesar ca această Comisie să-şi îndeplinească atribuţiile pentru care a fost înfiinţată pentru că sunt foarte multe articole din Coduri care nu sunt în corespondenţă cu dispoziţiile Constituţiei.

La această Comisie vom avea toate documentele în faţă şi vom vedea exact ceea ce trebuie modificat pentru ca să nu funcţionăm după articole care sunt declarate de neconstituţionale de Curtea Constituţională.

Este de altfel un atribut al Parlamentului, de punere în acord a dispoziţiilor din deciziile Curţii Constituţionale. Comisia are 23 de membrii desemnaţi conform configuraţiei politice. Comisia abia s-a constituit, urmează să ne întâlnim şi să se aleagă un birou de conducere”, a declarat Claudia Gilia, deputat PSD de Dâmboviţa.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial