27 aprilie 2024
(P) 7 din 10 romani au fost implicaţi într-un accident rutier. Află cum poţi preveni daunele!

(P) 7 din 10 romani au fost implicaţi într-un accident rutier. Află cum poţi preveni daunele!

accFactori precum neatentia, oboseala, condusul in stare de ebrietate, drumurile dificile sau problemele mecanice pot cauza accidente neprevazute, care pot avea consecinte dezastruoase, punand in pericol vietile soferul si pasagerilor.

Accidentele rutiere pot fi prevenite atata vreme cat se adopta o serie de masuri corespunzatoare. Iata cum poti evita coliziunile, urmand cativa pasi simpli:

cheReviziile tehnice, reparatiile auto si tuning-ul. Asigura-te ca iti duci masina in revizie pentru a primi acordul unui specialist auto in legatura cu gradul de functionalitate a masinii. Inspectia tehnica periodica, sau ITP-ul este obligatorie si se efectueaza o data la doi ani. Pe langa acest lucru, trebuie sa renunti la ideea ca iti poti repara sau tuna singur masina, optand in schimb pentru serviciile unei companii auto. Spre exemplu, daca vrei sa cresti performanta automobilului, iti recomandam sa optezi pentru chiptuning, o modalitate electronica de remapare a calculatorului de bord care aduce un plus de putere masinii, reducand consumul de combustibil. Una dintre companiile auto specializate in chiptuning este MAXX Performance, ce ofera servicii calitative, la preturi accesibile. De asemenea, du-ti masina in service de fiecare data cand prezinta defectiuni sau nu functioneaza in parametri optimi. Daca vei incerca sa o repari singur, exista sanse sa inrautatesti situatia in loc sa o indrepti si astfel, posibilitatea de a avea un accident rutier creste considerabil.

mentMentenanta automobilului. Pe langa reviziile tehnice si cresterea performantei masinii, asigura-te ca iti intretii autovehiculul in mod corespunzator. Acest lucru inseamna sa verifici constant starea de uzura a pieselor de motor, inlocuindu-le cu piese de schimb originale, acolo unde este cazul. Un alt aspect caruia trebuie sa-i acorzi o atentie sporita este schimbarea lichidelor. Acest lucru trebuie facut o data la cateva luni, pentru ca masina sa performeze la capacitate maxima. Ai grija sa nu folosesti apa de la robinet pe post de antigel, deoarece acest lucru va duce la deteriorarea rapida a instalatiei de racire. Acceseaza http://www.revizieshop.ro/ulei-si-lichide/antigel/si achizitioneaza cantitatea de antigel dorita! A-ti intretine masina inseamna a o duce frecvent la spalatorie, a verifica periodic presiunea din pneuri, a te asigura ca instalatia termica si aerul conditionat functioneaza in parametri optimi si a curata interiorul si exteriorul automobilului. Este extrem de important ca parbrizul si geamurile sa fie curate ca lacrima, deoarece, pentru a preveni accidentele, trebuie sa beneficiezi de vizilibitate sporita atunci cand conduci.

Asigurarea auto. Asigurarea RCA este obligatorie pentru toti soferii, dar cei cu adevarat responsabili vor opta si pentru o asigurare facultativa CASCO. Poti face tot posibilul pentru a preveni accidentele rutiere, insa din pacate, acestea pot fi provocate si de alti soferi, iar tu poti deveni victima directa sau colaterala. De aceea iti recomandam sa te asiguri, respectiv sa achizitionezi o polita de asigurare CASCO, pe care o poti personaliza in functie de nevoile tale. Asadar, calculeaza CASCO AICI si lasa-ti masina in siguranta!

Respecta regulile de circulatie si condu cumpatat! Nu te urca niciodata la volan dupa ce ai consumat bauturi alcoolice sau atunci cand iti este somn, deoarce iti poti pune viata in pericol. Este foarte important sa conduci incet si cumpatat si sa fii concentrat tot timpul la drum. Pune-ti centura de fiecare data cand pornesti la drum si nu vorbi la telefon atunci cand conduci, pentru ca efectuarea altor activitati simultan iti poate distrage atentia de la condus si risti sa faci accident. Asigura-te ca semnalizezi tot timpul cand schimbi banda, acorda o atentie sporita traficului din intersectii, deoarece alti soferi nu respecta regulile de circulatie si poti fi implicat intr-o altercatie fara ca macar sa realizezi acest lucru. Trebuie sa ai in vedere ca e important sa conduci in limita de viteza impusa de regiune si sa nu maresti viteza sub nicio forma. Multe accidente s-au petrecut din cauza incapatanarii soferilor de a conduce haotic si iresponsabil. Gandeste-te la consecinte inainte de a conduce ilegal!

Adoptand un stil de condus moderat si cumpatat, vei reusi sa eviti coliziunile din trafic. Mai mult decat atat, asigura-te in permanenta ca autovehiculul functioneaza in mod corespunzator si poti fi sigur ca ai facut tot ce ai putut pentru a sta departe de accidentele rutiere. Restul ramane la latitudinea celorlalti soferi.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial