2 mai 2024
Orchestra de cameră Muntenia, concerte speciale la Padina Fest 2014!

Orchestra de cameră Muntenia, concerte speciale la Padina Fest 2014!

padfeComunicat de presă

 

 

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu a susținut alături de Matei Pfeifer, președintele Asociației Padina Fest, o conferință de presă în sala de conferințe a Hotelului Peștera, având ca subiect principal organizarea celei de a V-a ediții a Festivalului ”Padina Fest” ce se va desfășura pe platoul din Lunca Padinii, Masivul Bucegi, în perioada 23 – 27 iulie 2014.

Și în acest an, organizatorii evenimentului – Consiliul Județean Dâmbovița, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița și Fundația „Padina Fest” – vor pregăti pentru participanți concerte și spectacole, acțiuni de ecologizare, competiții sportive, activități de alpinism și ateliere de lucru.

În cele cinci zile, vor concerta formații din țară și de peste hotare și, ca și la ediția de anul trecut, un moment inedit va fi prezența Orchestrei de cameră Muntenia, a Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, care le va oferi participanților la eveniment două concerte speciale, în zilele de 26 și 27 iulie 2014.

Adrian Țuțuianu, președintele CJD: ”Consiliul Județean Dâmbovița participă la organizarea festivalului cu suma de 400 milioane lei vechi, cu Filarmonica Muntenia iar, față de anul trecut, am luat măsuri suplimentare de asigurare de utilități, vom aduce și 2 – 3 comercianți care să respecte regulile de desfășurare a festivalului și servicii adecvate pentru participanți (…) Am discutat cu toate instituțiile care pot să contribuie la bunul mers al acestor activități. Vom fi prezente Poliția, Jandarmeria, ISU, Serviciul de Ambulanță, Serviciul Salvamont – într-o componență mai numeroasă, pentru a interveni rapid, vor fi prezenți reprezentanți de la Oficiul pentru protecția consumatorului – pentru a urmări să fie servicii de calitate la unitățile de alimentație publică. Vom încerca ca toate instituțiile care au rol în asigurarea ordinii, liniștii publice și a stării de sănătate a populației să fie prezente și să nu avem incidente. Cred că festivalul este de natură să contribuie la cunoașterea zonei montane a Județului Dâmbovița și la aducerea permanentă de turiști în zonă, lucru care se observă deja, chiar dacă anul acesta nu am avut o vreme foarte bună. Numărul de turiști din zona montană este în creștere, iar lucrul acesta se va reflecta la un moment dat și în dezvoltarea zonei, crearea de locuri de muncă și alte facilități pentru turism”.

 

Avem trupe din mai multe țări, am diversificat muzica în încercarea de a aduce cât mai mulți turiști. Estimăm – dacă ne ajută și vremea – că vor participa peste 8.000 de turiști în ziua de vârf. La prima ediție au fost 1.400 de participanți. Creșterea este foarte mare de la an la an. Foarte important este că toată România a auzit de acest festival, de această zonă. La Padina vine un public foarte frumos, un public de calitate, cum spun eu”, a precizat Matei Pfeifer.

 

Biroul de presă al CJ Dâmbovița

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial