2 mai 2024

Opt accidente de circulaţie, în ultimele 48 de ore, în judeţul Dâmboviţa!

accInspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița vă informează:

În ultimele 48 de ore, pe raza județului Dâmbovița au fost înregistrate opt accidente de circulaţie soldate cu rănirea gravă a unei persoane și vătămarea corporală uşoară a altor opt.

Din fericire, nicio persoană nu şi-a pierdut viaţa în accidentele de circulaţie produse pe drumurile din județ.

În ceea ce priveşte cauzele generatoare, două dintre accidentele rutiere s-au produs ca urmare a neacordării priorității de trecere, două pe fondul neasigurării la schimbarea direcției de deplasare ori la efectuarea manevrei de mers înapoi, unul pe fondul vitezei excesive și unul ca urmare a abaterilor comise de pietoni.

De asemenea, în cazul a două evenimente, șoferii au avut alte preocupări de natură a le distrage în mod periculos atenția.

Stimaţi conducători auto,

Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare.

Circulaţi cu viteză adaptată permanent condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Acordaţi atenţie deosebită pietonilor!

Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare!

Totodată, poliţiştii rutieri recomandă pietonilor:

-să se angajeze în traversarea străzii doar prin locuri special amenajate, marcate şi semnalizate corespunzător;

-să se asigure temeinic înainte de a se angaja în traversarea drumului public;

-să evite deplasările pe partea carosabilă, iar atunci când sunt nevoiţi să o facă, să se deplaseze numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora.

accl5Cercetați de polițiștii rutieri pentru comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice

Polițiștii rutieri au depistat patru bărbați în timp ce conduceau autovehicule pe raza județului Dâmbovița, deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, aceștia au prezentat alcoolemii cu valori cuprinse între 0.44 și 0.96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei în cauză au fost conduși la spital în vederea prelevării de mostre biologice pentru a se stabili cu exactitate îmbibaţia alcoolică.

De asemenea, trei persoane sunt cercetate după ce au fost depistate de polițiști în timp ce conduceau autoturisme pe drumurile publice, deși nu posedau permise de conducere ori aveau exercitarea dreptului de a conduce suspendată.

Totodată, polițiștii din Moreni au oprit pentru control, pe DN 72, pe raza localității Dărmănești, un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani.

Din cercetări a reieșit că autoturismul avea numere de înmatriculare provizorii emise de autoritățile daneze, fără drept de circulație pe teritoriul României.

Un alt bărbat este cercetat după ce a fost surprins conducând un autoturism neînmatriculat în circulație.

Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare penale pentru comiterea de infracțiuni la regimul rutier.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial