27 aprilie 2024

OPRIȚI HAOSUL! Condiții de groază în transportul dâmbovițean!

www.mariusbuga.ro_images_microbuzp„Ne-am reluat în ritm susţinut controalele pe teren cu privire la modul în care se execută programul de transport şi de persoane şi de mărfuri.

Au fost controlaţi 10 operatori de transport persoane prin curse regulate speciale şi 6 operatori prin curse speciale şi au fost monitorizate 41 de trasee din cele 111 care fac parte din programul de transport 2014-2019.

Constatăm menţinerea aceloraşi deficienţe, deşi am avut nenumărate întâlniri cu cei care prestează servicii de transport public de persoane.

Adică: se efectuează servicii de transport cu alte autovehicule decât cele care sunt înscrise în Caietul de sarcini, nu se respectă orarul curselor, nu se respectă itinerariul sau staţiile de capăt al anumitor trasee pe raza municipiului Târgovişte, se utilizează autovehicule cu deficienţe tehnice, nu se respectă prevederile legale în ceea ce priveşte utilizarea autovehiculelor de pe un traseu pe altul fără să existe cereri de înlocuire, potrivit legii, adresate Consiliului Judeţean.

S-au aplicat 19 amenzi contravenţionale în valoare de 172.000 lei şi 8 avertismente.

Deci, din această perspectivă, trebuie să ne aşteptăm că vom avea tot atâtea dosare la instanţele de judecată, dar eu cred că este modalitatea foarte concretă prin care putem să controlăm acest fenomen”, este de părere Adrian Țuțuianu, preşedintele CJ Dâmbovița.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial