10 mai 2024
Şoferi beţi, prevenirea accidentelor şi vânzătorii fără Dumnezeu, în atenţia oamenilor legii dâmboviţeni!

Şoferi beţi, prevenirea accidentelor şi vânzătorii fără Dumnezeu, în atenţia oamenilor legii dâmboviţeni!

Un conducător auto s-a ales cu dosar penal după ce a fost depistat în trafic de poliţişti sub influenţa băuturilor alcoolice

Poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Răcari l-au depistat pe numitul I.G., de 38 de ani, din oraşul Pucioasa, în timp ce conducea în interiorul oraşului un autoturism, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Bărbatul a refuzat testarea cu aparatul etilotest şi recoltarea de probe biologice. Pe numele acestuia, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de refuz de recoltare de probe biologice şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice ( art. 87 alin. 1 şi 5 din OUG 195/2002, republicată).

În perioada 26-28 noiembrie 2012, poliţia rutieră intensifică activităţile pentru prevenirea accidentelor rutiere grave, acţionând zilnic, în intervalul 09:00-17:00, pe raza întregului judeţ

În perioada 26-28 noiembrie 2012, în intervalul orar 09:00-17:00, întregul efectiv de poliţie rutieră din judeţ organizează o acţiune pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Astfel, poliţiştii vor folosi toate echipamentele de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor aflate în dotare, acţionând totodată în sistem integrat, pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Acţiunea are ca scop reducerea numărului de accidente rutiere produse ca urmare a încălcării normelor rutiere şi a consecinţelor acestora, asigurându-se astfel creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc şi crearea cadrului necesar diminuării fenomenului infracţional, atât în mediul urban cât şi în mediul rural.

La nivel naţional, principale cauze ale accidentelor de circulaţie produse în primele 10 luni ale anului 2012 sunt: nerespectarea regimului legal de viteză (1590 de accidente), utilizarea neregulamentară a drumului de către pietoni (1412 accidente), neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor (793 accidente) şi pietonilor (671 accidente).

În judeţul Dâmboviţa, în primele 10 luni ale anului 2012 s-au înregistrat 137 de accidente rutiere grave ( cu 23 mai puţine faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut), soldate cu decesul a 22 de persoane (-11), rănirea gravă a 132 de persoane (-17) şi rănirea uşoară a 30 de persoane (-36) şi 301 accidente rutiere uşoare (cu 12 mai puţine decât perioada similară a anului trecut), care s-au soldat cu rănirea uşoară a 370 de persoane (-26).

Principale cauze ale evenimentelor rutiere comise în acest an pe raza judeţului au fost:

– nerespectarea regimului legal de viteză. – utilizarea neregulamentară a drumului de către pietoni – neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor şi pietonilor

În urma actiunii desfăşurate ieri, 26 noiembrie, poliţiştii au oprit pentru control în trafic 504 autovehicule, fiind aplicate 349 de sancţiuni contravenţionale, din care 82 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, 25 pentru traversarea neregulamentară a drumului public, 87 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, valoarea acestora însumând 33 600 lei.

Totodată, ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii au reţinut 2 permise de conducere şi retras 7 certificate de înmatriculare.

130 de societăţi comerciale au fost verificate de poliţişti, în urma unei acţiuni pe linia respectării legislaţiei în domeniul producerii şi valorificării obiectelor de cult

În perioada 17-27 noiembrie 2012, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor şi a Formaţiunilor de profil din judeţ au organizat pe raza de competenţă mai multe acţiuni, în vederea combaterii ilegalităţilor în domeniul comercializării veşmintelor şi obiectelor de cult.

Astfel, poliţiştii au verificat 130 de societăţi comerciale, ca urmare a neregulilor constatate fiind aplicate un număr de 17 sancţiuni contravenţionale.

Totodată, în urma acţiunilor organizate, au fost ridicate în vederea confiscării 120 de kilograme lumânări, 10 icoane şi mai multe candele tip icoană, în valoare totală de 9000 lei, bunuri ce erau comercializate fără autorizaţie emisă de Arhiepiscopia Târgoviştei.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial