25 aprilie 2024
OBIECTIV IMPORTANT: Târgoviște – A fost inaugurat centrul pentru copiii cu autism și sindrom Down

OBIECTIV IMPORTANT: Târgoviște – A fost inaugurat centrul pentru copiii cu autism și sindrom Down

down“Primaria Targoviste a inaugurat astazi primul centru din municipiul Târgoviște și județul Dâmbovița, care oferă servicii sociale și psihologice (de terapie) pentru copiii cu autism și sindrom Down, precum și consiliere de specialitate pentru părinții acestora.
Este un proiect la care eu am tinut foarte mult, fiind promovat de mine, in calitate de consilier local si ma bucur foarte mult ca am avut ocazia sa-l inaugurez in calitate de reprezentant al administratiei publice targovistene. Nu mai puțin de 50 de copii diagnosticați cu aceste tulburări vor beneficia zilnic de serviciile gratuite oferite de specialiștii Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Târgoviște și echipei Help Autism.
down1Multumesc domnului presedinte al Consiliului Judetean Dambovita, Adrian Tutuianu, domnilor senatori Leonardo Badea si Valentin Calcan si domnului deputat Ionut Savoiu, pentru prezenta la acest eveniment!
Centrul isi propune sa asigure imbunatatirea calitatii vietii copiilor cu autism si sindrom Down, precum si a familiilor acestora prin serviciile oferite (consiliere psihologica, terapia aba, terapie logopedica, ocupationala, stimulare psihomotorie, reabilitare/abilitare de grup si individuala, socializare si petrecerea timpului liber, consiliere sociala, informare si orientare).
Serviciiile din cadrul Centrului de zi pentru copii cu autism și sindrom Down „Sfânta Maria”, situat în strada Lt. Stancu Ion nr. 35, sunt gratuite, iar funcționarea centrului este bazată pe modelul complex de servicii sociale și servicii de terapie personalizată.
Mult succes tuturor celor implicati in acest proiect!”, spune Cristian Stan, primarul interimar al Targovistei.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial