3 mai 2024
O tânără din Fieni a cerut ajutorul polițiștilor după ce fostul iubit a intrat cu forța în apartamentul ei și a plecat cu mai multe bunuri

O tânără din Fieni a cerut ajutorul polițiștilor după ce fostul iubit a intrat cu forța în apartamentul ei și a plecat cu mai multe bunuri

O tânără din Fieni a cerut ajutorul polițiștilor după ce fostul iubit a intrat cu forța în apartamentul ei și a plecat cu mai multe bunuri.

Individul, de fel din Ploiești, a ajuns în arest după ce anchetatorii au emis, în septembrie, un ordin de protecție împotriva lui, dar pe care nu l-a respectat.

Arestat preventiv 30 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere, amenințare, furt calificat, distrugere și încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție a oricăreia dintre măsurile dispuse

La data de 11 octombrie a.c., în urma cercetărilor efectuate de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fieni, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pucioasa, față de un bărbat de 35 de ani, din Ploiești a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

Ulterior, la data de 12 octombrie a.c., bărbatul a fost prezentat magistraților, pe numele acestuia fiind emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Din investigațiile efectuate a rezultat că, la data de 17 septembrie a.c., în urma completării formularului de evaluare a riscului, pe numele bărbatului a fost emis un ordin de protecție provizoriu pentru o perioadă de 5 zile, întrucât și-ar fi amenințat cu acte de violență fosta concubină, o femeie de 29 de ani, din Fieni, ar fi distrus ușa apartamentului acesteia, ar fi pătruns în imobil și ar fi sustras mai mult bunuri.

Ordinul de protecție provizoriu a fost confirmat de către procuror, fiind solicitat și în instanță emiterea unui ordin de protecție pentru 6 luni.

Totodată, la data de 6 octombrie a.c., bănuitul ar fi contactat-o pe femeie și ar fi încălcat măsurile stabilite prin ordinul de protecție emis.

Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere, amenințare, furt calificat, distrugere și încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție a oricăreia dintre măsurile dispuse.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, anunță IPJ Dâmbovița.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial