mie. oct. 9th, 2024

O tânără în vârstă de 24 de ani, din Bezdead, a cerut ordin de protecție împotriva fostului iubit.

Bărbatul, de 28 de ani, nu l-ar fi respectat însă, susțin polițiștii.

Femeia i-a sesizat că, în timp ce s-ar fi aflat într-o benzinărie, individul s-ar fi apropiat de ea, la mai puțin de 200 de metri și ar fi abordat-o.

Bănuit că ar fi încălcat măsurile stabilite printr-un ordin de protecție, reținut pentru 24 de ore pe bază de ordonanță

La data de 23 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 11 Poliție Rurală Pucioasa au fost sesizați prin plângere de către o femeie de 24 de ani, din comuna Bezdead, cu privire la faptul că fostul său concubin a încălcat ordinul de protecție emis.

Din cercetările efectuate, polițiștii au constatat că, în seara de 21 septembrie a.c., în timp ce persoana vătămată s-ar fi aflat într-o stație de alimentare cu carburant, fostul concubin al acesteia, un bărbat de 28 de ani, s-ar fi apropiat la mai puțin de 200 de metri și ar fi vorbit cu femeia.

Sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pucioasa, față de bănuit a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând ca astăzi, 24 septembrie, să fie prezentat magistraților pentru dispunerea unei măsuri preventive.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încălcarea ordinului de protecție, faptă prevăzută de art. 47 din Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a precizat Poliția Dâmbovița.