Dum. sept. 8th, 2024

Reținut pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul având suspendată exercitarea dreptului de a conduce

La data de 4 iunie a.c., în jurul orei 09:10, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit în trafic pentru control, pe strada Justiției, un autoturism condus de un bărbat de 28 de ani, din Târgoviște.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că șoferul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.

De asemenea, în urma testării cu aparatul din dotare a conducătorului auto, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Persoana respectivă a fost condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise

Ulterior, bărbatul a fost condus la poliție pentru audieri, unde, în urma cercetărilor efectuate sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, s-a dispus măsura reținerii pe bază de ordonanță pentru 24 de ore.

Pe parcursul acestei zile, acesta va fi prezentat magistraților pentru dispunerea unei măsuri preventive.

În cauză, polițiștii continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată. F

acem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

sursa: IPJ Dâmbovița