27 aprilie 2024

O săptămână dificilă pentru pompierii dâmbovițeni!

www.mariusbuga.ro_images_pompieriAcţiuni de intervenţie şi activităţi preventive ale I.S.U. “Basarab I” Dâmboviţa

în săptămâna 11 – 17 aprilie 2016.

                                                                                    

În săptămâna 11 – 17 aprilie 2016, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al Judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la următoarele evenimente: 3 incendii, 2 acţiuni pentru asigurare zonă, o acţiune pentru asistenţă persoane, o acţiune la alte situaţii de urgenţă (salvare animal), o misiune pirotehnică şi 3 acţiuni de evacuare a apei din gospodăriile populaţiei.

Echipajele SMURD din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit în această perioadă la 195 cazuri medicale.

Personalul Inspecţiei de Prevenire a desfăşurat, în perioada menţionată, următoarele activităţi preventive: 24 controale pe linia prevenirii incendiilor, un control de specialitate pe linia obiectivelor SEVESO, 3 controale pe linia avizării – autorizării, 2 controale de specialitate pe linia protecţiei civile şi 2 controale pe linia înştiinţării-alarmării, fiind aplicate un număr de 47 sancţiuni contravenţionale principale (în cuantum de 2100 lei). Nu au fost aplicate sancţiuni complementare.

Totodată, pe timpul controalelor au fost desfăşurate activităţi de informare, instruire, exerciţii de evacuare şi de intervenţie cu personalul aflat la locul de muncă.

De asemenea, pe timpul controalelor la localităţi, au fost verificate sistemele de alarmare şi avertizare a populaţiei în situaţii de protecţie civilă, sirenele fiind găsite în stare de funcţionare.

În această săptămână, cadrele Serviciului Protecţie, Pregătire şi Educare Preventivă a Populaţiei au participat la desfăşurarea etapei locale a concursului cu tematică de protecţie civilă “CU VIAŢA MEA APĂR VIAŢA”.

Toate subunităţile de intervenţie din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa, odată cu misiunile de recunoaştere, au desfăşurat şi activităţi preventive la obiectivele din raioanele de intervenţie. Astfel, în săptâmâna menţionată, cele 11 subunităţi de intervenţie au desfăşurat 42 activităţi de informare preventivă în 29 unităţi de învăţământ (şcoli, licee şi grădiniţe)  şi 13 unităţi de cult (biserici ortodoxe).

 

COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

AL I.S.U. „BASARAB I” DÂMBOVIŢA

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial