29 martie 2024
O plimbare cu ATV-ul putea fi fatală pentru acest turist! Uite ce necaz l-a pândit!

O plimbare cu ATV-ul putea fi fatală pentru acest turist! Uite ce necaz l-a pândit!

IMG-20150711-WA0000În urma redirecționării unui apel telefonic primit prin S.N.U.A.U. 112, un echipaj de jandarmi din cadrul Postului Montan Peștera, împreună cu lucrători ai Serviciului Public Salvamont Dâmbovița, au plecat în căutarea unei persoane de sex masculin care s-a accidentat cu ATV-ul în Masivul Montan Bucegi, în zona Munților Dudele și Pietrele Albe.

În urma căutărilor efectuate, jandarmii montani dâmbovițeni, împreună cu lucrătorii Salvamont Dâmbovița, au reușit să localizeze persoana în cauză și să ajungă la aceasta. În scurt timp, la fața locului au ajuns și echipaje ale jandarmilor montani și salvamontiști din localitatea Bran și împreună cu aceștia au acordat primul ajutor celui în cauză.

Turistul, în vârstă de 69 de ani, se plimba cu ATV-ul, iar la un moment dat a pierdut controlul acestuia și s-a accidentat.

Din primele date, rezultă că turistul prezintă o fractură la nivelul membrului superior drept și posibil fracturi costale.

Echipele de salvare au transmis coordonatele locului în care se găsesc și în prezent se așteaptă sosirea unui elicopter SMURD de la București care să preia persoana rănită.

 

***

 

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă  112” sau numerele de telefon 0749.034639 /  0749.058037 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

–         .

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

AL I.J.J. DÂMBOVIŢA

 

 

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial