COMUNICAT DE PRESĂ
O învăţătoare extraordinară din Dâmbovița a fost premiată la Gala MERITO pentru inovație în educație
Liliana-Daniela Chivulescu, profesoară pentru învăţământul primar de la Şcoala Gimnazială Picior de Munte, județul Dâmbovița, a fost premiată pentru performanțe deosebite în educație la Gala MERITO.
Liliana-Daniela Chivulescu, profesoară pentru învăţământul primar de la Şcoala Gimnazială Picior de Munte, județul Dâmbovița, este printre cei 14 premianți ai Galei MERITO, eveniment care recunoaște meritele dascălilor ce contribuie la transformarea educației, și se înscrie astfel în comunitatea celor 81 de profesori valoroşi ai României, recunoscuți până acum de Romanian Business Leaders (RBL).
Liliana Chivulescu, 49 ani, absolventă a Liceului Pedagogic din Ploiești și a Facultății de Psihologie de la Universitatea Spiru Haret, s-a întors în satul natal pentru a pune amprenta asupra viitoarelor generații, ajutându-i pe elevi să înțeleagă că școala este doar o etapă care te pregătește pentru viața reală.
„Mă simt cumva datoare să dau înapoi ceea ce am primit. Am învățat de la profesorii mei din școala generală că, dacă rămâi la tine în sat, să faci ceva bun pentru oamenii de aici.” – extras din povestea profesoarei, documentată pentru premiul MERITO.
“De 30 de ani ghidează generaţie după generaţie. Practic, a devenit un ghid şi a recrutat o armată de ghizi, dintre elevii mai mari, care cu aceeaşi dăruire şi responsabilitate, susţin copiii mai mici. Mai mult, se implică în proiecte cu impact, pentru copii, părinţi, comunitate şi pentru natură.” a menţionat Iliuţă Jitaru, director de vânzări al Patria Credit, partener al Galei MERITO, în discursul de introducere a premiului.
“Este o recunoaştere mai mult decât aş fi sperat vreodată să se întâmple. E, cumva, rezultatul acestui copil trăznit, care a devenit un învăţător trăznit, dar care crede în Educaţie, face Educaţie şi dă Educaţie mai departe.” a declarat emoţionată Liliana Chivulescu, în discursul de primire a premiului, pe scena Galei.
Liliana Chivulescu este prima laureată MERITO din judeţul Dâmboviţa, iar ceilalţi 13 profesori laureaţi care se alătură din acest an comunității MERITO sunt oameni care îşi lasă amprenta pozitiv asupra generaţii întregi şi fac cinste meseriei de profesor: Sorin Haiduc, profesor de Matematică şi Daniel Petrule, profesor de Educaţie Fizică, directori MERITO 2022; Anca Mezei, profesoară pentru învăţământul preşcolar, educatoarea MERITO 2022; Laura Piros şi Anca Dediu (şi director), profesoare pentru învăţământul primar; Gabriella Zsombori, Liliana Olăraşu, Mădălin Ghiuler şi Elisabeta Niţă (profesoară de spital şi Psiholog), profesori de Matematică; Nicoleta şi Emil Munteanu, profesori de Limba şi Literatura Română; Ion David Pirneci şi Laura Felea (şi director al Palatului Copiilor Tulcea), profesori de Istorie.
Pe 18 mai 2022, peste 200 de lideri din business şi profesionişti din Educaţie au celebrat a VII-a generație de profesori MERITO, la finalul primei zile de Romanian Business Leaders Summit.
“Este înălţător să avem în faţa noastră profesori dedicaţi, cu vocaţie, care inovează şi înnobilează, deopotrivă, sistemul de educaţie. Comunităţile şcolare în care activează profesorii MERITO beneficiază de competenţele, de pasiunea lor pentru învăţământ şi au ocazia de a fi părtaşe la dovada vie că omul sfinţeşte locul. Felicit cadrele didactice premiate astăzi! Meritele dumneavoastră sunt incontestabile şi mă bucur că elevii pe care îi îndrumaţi au şansa uriaşă de a beneficia de veritabili mentori în formarea lor. Vă mulţumesc!” a fost mesajul transmis în deschiderea Galei de către doamna Ligia Deca, Consilier Prezidenţial, Departamentul Educaţie-Cercetare din cadrul Administraţiei Prezidenţiale. La eveniment au participat și domnii Sorin Ion, Secretar de Stat pentru Învăţământul Preuniversitar, în cadrul Ministerului Educației, respectiv Radu Szekely, consilier al Ministrului Educaţiei.