Dum. sept. 8th, 2024

Necazuri în lanţ pentru o dâmboviţeancă în vârstă de 35 de ani.

Femeia a dat de belele serioase după ce şi-ar fi ameninţat fosta soacră şi ar fi încălcat ordinul de protecţie ce fusese emis împotriva sa.

Cercetată de polițiști, sub coordonarea procurorului, după ce ar fi încălcat măsurile dispuse printr-un ordin de protecție și ar fi amenințat o persoană

La data de 24 iulie a.c., în urma cercetărilor efectuate de polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Târgoviște, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, o femeie de 35 de ani, din comuna Valea Mare, a fost reținută pe bază de ordonanță pentru 24 de ore.

Aceasta este cercetată în cadrul unui dosar penal întocmit pentru comiterea infracțiunii de încălcarea de către o persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție a măsurilor prevăzute la art. 38 din Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice și amenințare.

Femeia este bănuită că, la data de 20 iulie a.c., în timp ce s-ar fi aflat în comuna Aninoasa, conform ordinului de protecție emis de Judecătoria Târgoviște, nu ar fi păstrat o distanță minimă de 50 de metri față de o femeie de 55 de ani, din Aninoasa, dar și față de locuința acesteia.

De asemenea, ar fi amenințat-o cu acte de violență. Ieri, 25 iulie, femeia a fost prezentată instanței de judecată, față de aceasta fiind dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile. În cauză, polițiștii continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a precizat IPJ Dâmboviţa.