6 mai 2024
O femeie a fost păcălită cu mii de lei de doi indivizi care i-au promis că va obține un credit

O femeie a fost păcălită cu mii de lei de doi indivizi care i-au promis că va obține un credit

O femeie, de 30 de ani, din județul Dâmbovița, a fost păcălită de doi indivizi cu un credit fals.

Cei doi, de 23 și 36 de ani, i-au promis păgubitei că o vor ajuta să împrumute o sumă pe care aceasta și-o dorea, dar pentru asta trebuie să le achite mai multe comisioane.

Femeia le-a dat celor doi aproape 4300 de lei, iar în cele din urmă și-a dat seama că a fost înșelată și a cerut ajutorul polițiștilor.

”În urma cercetărilor efectuate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații criminale, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, față de doi bărbați, de 23 și 36 de ani, din Oradea, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

Pentru documentarea activității infracționale, polițiștii au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în municipiul Oradea, fiind indisponibilizate mai multe telefoane mobile și un hard de memorie.

Din investigațiile efectuate s-a stabilit că, în cursul lunii ianuarie a.c., bănuiții ar fi sprijinit activitatea infracțională a unor persoane necunoscute cărora le-ar fi pus la dispoziție informații despre conturile și cardurile bancare deținute de aceștia pentru a primi de la o femeie 4.292 de lei. 

Banii ar fi fost obținuți prin inducerea în eroare a femeii, prin folosirea de calități mincinoase și prezentarea în mod nereal a faptului că aceasta ar obține un credit bancar, fiind necesar să achite analiza dosarului și asigurarea creditului.

Pe parcursul zilei de ieri, 19 iulie, cei doi bărbați au fost prezentați magistraților, față de aceștia fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, pentru complicitate la infracțiunea de înșelăciune.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, precizează IPJ Dâmbovița.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial