5 mai 2024
O explozie s-a produs în mare, la Costinești. ”Posibil, mină marină”

O explozie s-a produs în mare, la Costinești. ”Posibil, mină marină”

UPDATE: În prezent, autoritățile caută o a doua mină marină semnalată ca plutind în derivă în zona în care s-a produs explozia.

O explozie s-a produs în mare, în această dimineață, la Costinești.

”Posibil, mină marină”, anunță ISU Constanța.

Salvatorii au ajuns la fața locului și intervin.

Cu privire la explozia semnalată în această dimineață, în zona digului din zona Costinești, Garda de Coastă verifică situația la fața locului. În ceea ce privește cea de a doua mină semnalată ca plutind în derivă în aceeași zonă, vă informăm că Forțele Navale Române au pregătit o echipă de scafandri EOD care urmează să se îmbarce pe o navă a Gărzii de Coastă din Mangalia, urmând ca împreună să se deplaseze, în cel mai scurt timp posibil, în raionul indicat in vederea evaluării situației și intervenției pentru neutralizare, în măsura în care mina este identificată”, a transmis biroul de presă al Forțelor Navale.

UPDATE: „În această dimineață, în jurul orei 9, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea a fost solicitat să intervină în stațiunea Costinești la o explozie pe dig. La fața locului au fost alocate mai multe resurse: ambarcațiunea rib, o autpspecială de stingere, un echipaj de prim ajutor și ulterior echipajul CBRN din cadrul Inspectoratului. Sosiți la fața locului, colegii au perimetrat zona. Din fericire, nu au fost înregistrate victime. Se confirmă faptul că este vorba despre o explozie în dig”, a transmis Ana Maria Stoica, purtător de cuvânt ISU Dobrogea.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial