Dum. sept. 8th, 2024

O autoutilitară a luat foc, ieri după-amiază, pe autostrada A1, kilometrul 37, pe sensul de mers spre Pitești.

Șoferul a văzut fum ieșind de la motor și a oprit imediat pe banda de urgență. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal cu două autospeciale de stingere. Echipajele de pompieri au constatat faptul că autoutilitara ardea generalizat și au acționat pentru stingerea incendiului. Din fericire nu au fost persoane rănite. Cel mai probabil evenimentul s-a produs din cauza unui scurtcircuit.

Un alt incendiu violent s-a produs, ieri după-amiază, pe A1, kilometrul 42, după ce o autoutilitară a luat foc. La caz s-au deplasat pompierii de la Detașamentul Bolintin Deal cu două autospeciale de stingere. Proprietarul a văzut la timp fumul care ieșea de la compartimentul motor și a oprit pe banda de urgență. În scurt timp, autovehiculul a fost cuprins în totalitate de flăcări. Pompierii au acționat pentru stingerea incendiului care s-a propagat și la vegetația de pe marginea drumului, pe o suprafață de aproximativ 150 mp. Din fericire nu au fost persoane rănite. Cel mai probabil evenimentul s-a produs din cauza unui scurtcircuit.

Pentru a preveni incendiile auto, recomandăm respectarea următoarelor măsuri: ✔ verificaţi instalaţia electrică; ✔ asiguraţi-vă că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte sau neizolate; ✔ verificaţi dacă apar eventuale scurgeri de carburanți sau lubrifianți; ✔ nu faceți improvizații la instalația electrică; ✔ verificați perioada de valabilitate a stingătorului din autovehicul.

sursa: ISU Giurgiu