mar. oct. 22nd, 2024

COMUNICAT DE PRESĂ

La Nucet, de trei ori votat pentru primar

Campania electorală în judeţul Dâmboviţa nu a fost una fără incidente, aşa încât ziua alegerilor păstrează aceeaşi notă, de cele mai multe ori punând în pericol desfăşurarea corectă a procesului de alegeri.

Un astfel de incident, de o gravitate demnă de luat în seamă s-a petrecut chiar de la primele ore ale acestei zile în comuna Nucet unde, în cadrul Secţiei nr. 3 – Şcoala Cazaci, un observator al unui ONG acreditat a asistat la un episod de fraudare: trei indivizi au primit câte două buletine de vot pentru primar. Observatorul a sesizat fapta preşedintei secţiei de votare – Emilia Bârlog și președintei Biroului Electoral de Circumscripție, Roxana Mareș, însă, niciuna dintre ele nu a luat nicio măsură.

În cele din urmă, și datorită sesizărilor făcute către mass-media, preşedinta secţiei de votare a anulat voturile. Cu alte cuvinte, fraudarea s-a confirmat, însă organele competente nu au sancționat în nici un fel persoanele care dețineau mai multe buletine de vot pentru alegerea primarului.

Organizaţia PDL Dâmboviţa face încă o dată apel la instituţiile abilitate ale statului de a fi vigilente şi de a aplica legea.

Departamentul juridic al PDL Dâmbovița