24 aprilie 2024
Nu plecaţi la drum fără anvelope de iarnă! Poliţiştii, în control

Nu plecaţi la drum fără anvelope de iarnă! Poliţiştii, în control

1--2-Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița a luat măsuri pentru ca traficul rutier să se desfăşoare în siguranţă. Poliţiştii de la rutieră şi ordine publică acţionează pentru fluidizarea traficului şi prevenirea evenimentelor rutiere, în contextul informărilor meteorologice! Circulați cu multă prudență, în condiții de vreme rea!

Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să se intereseze cu privire la starea meteorologică de pe traseul pe care urmează să îl parcurgă.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.).

De asemenea, pe timpul călătoriei cu autovehiculul, le recomandăm şoferilor să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă şi să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

Vă reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Totodată, vă informăm că DJ 713, pe sectorul de drum DN 71 – Cabana Cuibul Dorului – Şaua Dichiului – Cabana Piatra Arsă, este închis circulaţiei publice.

Accesul în Platoul Padina se realizează pe traseul DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Bolboci – Peştera.

Recomandăm şoferilor să manifeste o atenţie sporită în zonele cu drum îngustat, cu alunecări de teren, precum şi pe tronsoanele de drum unde există posibilitatea de dislocare a unor bolovani din versanţi.

Pietonii sunt sfătuiți să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare şi să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial