vin. oct. 18th, 2024

Alte patru persoane reținute pentru 24 de ore în urma conflictului din localitatea Bălteni

La data de 20 mai a.c., în urma probatoriului administrat de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Răcari, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Răcari, față de patru bărbați, cu vârste cuprinse între 27 și 39 de ani, toți din comuna Conțești, a fost dispusă măsura reținerii pe bază de ordonanță pentru 24 de ore.

Cei patru sunt bănuiți că, în seara de 28 aprilie a.c., în timp ce s-ar fi aflat pe strada Cazanului, din localitatea Bălteni, pe fondul unui conflict spontan, s-ar fi agresat fizic reciproc și ar fi tulburat ordinea și liniștea publică.

Reamintim că, anterior, respectiv la data de 29 aprilie a.c., alte șapte persoane, cu vârste cuprinse între 16 și 49 de ani, cercetate în cadrul unui dosar întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice, au fost reținute pentru 24 de ore, iar, ulterior, față de șase dintre acestea au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cei patru bărbați vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Răcari pentru dispunerea unor măsuri preventive. S-a luat decizia arestului la domiciliu.

În cauză, cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.