9 mai 2024
Noi controale pe drumurile din judeţ. Ce nereguli au constatat agenţii Serviciului Poliţiei Rutiere

Noi controale pe drumurile din judeţ. Ce nereguli au constatat agenţii Serviciului Poliţiei Rutiere

Siguranță pe drumurile publice

140 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au fost la datorie și au continuat să acționeze pentru a asigura un climat de ordine și siguranță publică.

Acțivitățile au avut ca scop prevenirea și combaterea unor situații de risc, a faptelor comise cu violență sau pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive.

Astfel, au fost legitimate 303 persoane, controlate 202 autovehicule și testați peste 78 de conducători auto pentru depistarea consumului de alcool sau substanțe psihoactive.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 178 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 71.535 de lei. Totodată, ca măsura complementară, polițiștii au reținut 18 permise de conducere și au retras 5 certificate de înmatriculare.

Polițiștii, în colaborare cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, vor continua activitățile circumscrise ordinii și siguranței publice.

Surprins la volanul unui autoturism, deși avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic pentru control pe strada Petru Cercel, în Târgoviște, un autoturism condus de un bărbat de 56 de ani, din municipiu.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că șoferul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

sursa: Poliţia Dâmboviţa

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial