28 martie 2024
“Nici măcar lacrimile unei femei care și-a pierdut ambii părinți din cauza cancerului pulmonar nu mai impresionează”

“Nici măcar lacrimile unei femei care și-a pierdut ambii părinți din cauza cancerului pulmonar nu mai impresionează”

“O nouă zi de audiențe, aceleași probleme. Oamenii ajung la mine după ce obosesc în a face reclamații la autorități și instituții de control fără a primi ajutor sau soluționări.

O familie dintr-o comună dâmbovițeană, aproape de Moreni, reclamă arderi ilegale ale vecinilor, îngrijorați fiind de impactul asupra sănătății și disconfortul creat. O altă luptă cu statul ineficient care nu își respectă cetățenii. Nici măcar lacrimile unei femei care și-a pierdut ambii părinți din cauza cancerului pulmonar nu mai impresionează.

Pe mine mă afectează astfel de cazuri dramatice, mai ales că la dezbaterea pe care am organizat-o în Parlament medicii au demonstrat corelarea dintre poluarea aerului și incidența îmbolnăvirilor de cancer din ultimii ani. Este din ce în ce mai evident faptul că instituțiile de control nu își fac datoria sau răspund mai mult formal, controalele în teren remarcându-se prin superficialitate, pe modelul “nu ne implicăm, nu ne complicăm” sau nu deranjăm.

Oare pentru ce subiecte ar trebui ca oamenii să se deplaseze în teren, să constate deficiențele sau ilegalitățile și să ia măsuri? De fiecare dată trebuie aprobări de mai sus sau nu trebuie deranjate anumite persoane? Subiectul arderilor ilegale este unul de interes pentru mine, de aceea am și inițiat schimbări legislative în domeniu, pentru că toți trebuie să respirăm aer curat și sănătatea ar trebui să primeze.

Se pare însă că tocmai cei care ar trebui să vegheze la menținerea unei stări optime de sănătate pentru populație nu conștientizează faptul că toți respirăm același aer. Și din nou spun, corupția poate ucide prin neimplicare, delăsare, pasivitate și prin mentalitatea nesănătoasă “lasă că merge și așa”.

Voi urmări cu interes problemele sesizate și sper ca din ce în ce mai multe voci să capete curaj deoarece uneori lucrurile se rezolvă și prin presiunea publică sau prin acțiuni civice. Amorțirea aceasta colectivă nu poate fi decât în avantajul celor din instituțiile de stat care ar trebui să își facă datoria și doar se fac că lucrează”, a declarat Dragoş Popescu, senator de Dâmboviţa, reprezentant al Partidului Reper.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial