8 mai 2024
DESCOPERIRE UIMITOARE! Grenade pe strada Justiției, în Târgoviște!

DESCOPERIRE UIMITOARE! Grenade pe strada Justiției, în Târgoviște!

Descoperire impresionantă! 46 de grenade defensive și alte 30 ofensive, au fost găsite, în urmă cu puțin timp, pe strada Justiției din Târgoviște. Muniția a fost descoperită într-o magazie a societății Prescom, unde a fost depozitată înainte de 1989. Grenadele aveau lângă ele focoasele aferente. O echipă a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dâmbovița și polițiștii au ajuns la fața locului și au ridicat grenadele pentru a le distruge. Iată comunicatul de presă remis redactiei sock.ro de IPJ Dâmbovița – În ziua de 24 noiembrie 2009, am fost sesizaţi de către reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, cu privire la faptul că în incinta unei magazii aparţinând unei societăţi comerciale de salubrizare din Târgovişte, a fost descoperită o cantitate de muniţie.

O echipă operativă s-a deplasat de urgenţă la faţa locului, unde a constatat că, în două lăzi confecţionate din lemn se aflau 46 de grenade defensive şi 30 de grenade ofensive, toate având lângă ele focoasele aferente.

În urma verificărilor efectuate a rezultat că grenadele nu conţineau încărcătură explozivă şi erau utilizate de către fostele gărzi patriotice în timpul exerciţiilor. Grenadele au fost depozitate într-o magazie a societăţii înainte de anul 1989, dată de la care acea magazie nu a mai fost utilizată.

Întreaga cantitate de muniţie a fost ridicată de către lucrători ai Compartimentului Pirotehnic din cadrul ISU Dâmboviţa în vederea distrugerii ulterioare.

A fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări, urmând ca la finalizarea acestora, să se propună soluţie legală prin parchet.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial